You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.Hé! Wat leuk dat je hier bent om te ontdekken wat er allemaal staat te gebeuren tijdens de Kinderboekenweek dit jaar!
Da's nogal veel, dus lees maar snel verder. :)


BIJZONDERE BEROEPEN SPEURTOCHT

Wij hebben gehoord dat er een geheime organisatie met snode plannen is. Deze organisatie probeert - op allerlei stiekeme manieren -
om alle kinderen van Nederland zover te krijgen dat ze later nog maar één ding willen worden: vlogger. Daar verdient die geheime organisatie namelijk héél veel geld mee,
en het lijkt wel alsof ze het helemaal niet erg vinden dat er dan bijvoorbeeld geen brandweermensen, ijsmakers, verplegers, kapiteins of hondenkappers meer zijn!!

Maar jij snapt natuurlijk wel dat alles helemaal in de soep loopt als iedereen alleen nog maar vlogger willen worden, of niet?? En daarom wil je ons vast wel helpen.
We willen ervoor zorgen dat kinderen niet vallen voor de praatjes en trucjes van die geheime organisatie, maar dat ze goed weten dat er nog veel meer leuke en belangrijke beroepen zijn!
En daarom hebben we een spannende speurtocht georganiseerd in onze winkel, waarbij je moet speuren naar voorwerpen die horen bij bijzondere beroepen.
Dan zul je, als je nadenkt over wat je later wilt worden, hopelijk altijd terugdenken aan die speurtocht en bedenken: "Ik kan van álles worden!!"

Help jij mee door zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes te vertellen dat ze ook moeten komen speuren tijdens de Kinderboekenweek??
Jullie kunnen gewoon elke dag en op elk moment langskomen om de speurtocht te doen. Tot dan!


BOEKVERKOOPERS IN SPE IN DE WINKEL!!

Droom jij ervan om later boekverkoper te worden?? (Snappen we; boekverkoper is het leukste beroep dat er is.) Dan hebben we een leuke verrassing voor je!!
Wij geven vijf kinderen die boekverkoper willen worden de gelegenheid om dat niet pas later te wórden, maar binnenkort al te zíjn!

De vijf gelukkigen mogen tijdens de laatste zaterdag van de Kinderboekenweek allemaal een klein uurtje bij ons meehelpen in de winkel. (Ja, ook achter de kassa :)).
Ze krijgen bovendien een heus contract, een leuk aandenken, en natuurlijk ook... loon!

Wil jij ook Boekverkooper zijn?? Stuur ons dan zo snel mogelijk (in ieder geval vóór maandag 11 oktober) een mailtje waarin je schrijft waarom we jou uit moeten kiezen.
(Eigenlijk een beetje een sollicitatiebrief dus. Weet je niet wat dat is? Vraag 't maar aan papa of mama, die kunnen je er vast wat meer over vertellen.)
Iedereen die ons mailt krijgt dan dinsdag 12 oktober een reactiemail van ons, waarin je kunt lezen of jij wel of niet één van de gelukkigen bent geworden.
Je mag je mailtje sturen naar info@deboekverkoopers.nl. Veel succes!


OPBLIJVEN VOOR THEATER BRILLEKIP! | ZATERDAG 9 OKTOBER - 18:30-19:30
Kindertheater BJ Brillekip presenteert: “De Grote Wat Wil Je Worden Show”

Very Vink heeft één grote hobby: vogels spotten…. Zijn moeder vindt dit maar niks en wil dat hij nu e-i-n-d-e-l-ij-k eens aan het werk gaat!
Ze geeft hem op voor De Grote Wat Wil Je Worden Show. Hiermee start een hilarisch avontuur vol spannende, grappige en gave momenten.
Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Reserveer dan snel een plekje!

De voorstelling - die we fijn samen met de Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseren - is geschikt voor iedereen van 3 tot 88 jaar, die zin heeft in een té gek theaterspektakel!
Gezellig met het hele gezin komen mag natuurlijk, maar goed om te weten: we willen het liefst zoveel mogelijk kinderen laten genieten van deze vrolijke voorstelling.
Dus als papa of mama een avondje thuis wil blijven (of lekker saampjes en dat opa of oma het grut meeneemt voor een avondje uit) dan is dat ook fijn. :)

VLAAIENSCHOFFELAAR FANTASIEWEDSTRIJD

Als je op school zit in Ermelo, Putten of Harderwijk, kun je ook nog meedoen met onze Vlaaienschoffelaar fantasiewedstrijd.
Als het goed is kregen alle kinderen op school onze Kinderboekenweek uitnodiging (zo niet; kom dan even langs in de winkel om er nog één op te halen). 
Achterop die uitnodiging staat een leuke fantasie-opdracht; wij bedachten het beroep vlaaienschoffelaar en jij moet tekenen of schrijven wat een vlaaienschoffelaar volgens jou doet!
En je moet je fantasie echt de vrije loop laten, want de origineelste inzending wint een R&W Cadeaukaart! En dat niet alleen... de school van de winnaar krijgt van ons €175,- voor de schoolbieb!
Dat zijn wel leuke prijzen om te winnen, of niet? Dus... laat die hersens lekker kraken en verzin iets moois.
Je kunt jouw inzending t/m de laatste dag van de Kinderboekenweek bij ons inleveren. Veel plezier en succes!!


VERKLEDEN VOOR EEN TOEKOMST-DIPLOMA!

Wie tijdens de Kinderboekenweek verkleed als wat hij later worden wil langskomt in de winkel, krijgt van ons een uniek toekomstdiploma!
Dit toekomstdiploma moet je goed bewaren, want wanneer je later écht wordt wat je vroeger al wilde, kun je je toekomstdiploma meenemen naar je diploma-uitreiking
en hem tijdens dat feestelijke moment laten ondertekenen door iemand van je opleiding, als bevestiging van je bijzondere doelgerichtheid en doorzettingsvermogen!


SPAREN VOOR DE SCHOOLBIEB

Goed... da's allemaal leuk en aardig natuurlijk al die leuke activiteiten, maar jullie komen natuurlijk vooral naar de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek, om een nieuw boek te kopen!
Want wat is er fijner dan verdwalen in leuke, mooie of spannende verhalen?? En daar hebben wij er eindeloos veel van liggen. (Als je niet goed weet welke je moet kiezen, dan helpen we je trouwens graag!)
Het leuke is dat je door een boek te kopen tijdens de Kinderboekenweek niet alleen zelf het Kinderboekenweekgeschenk cadeau krijgt, maar ook een klein bedragje voor jouw schoolbieb!
Dat houden we bij door je kassabon in de winkel in 't bakje van jouw school te doen. En al die kleine bedragjes van alle kinderen van jouw school, vormen dan bij elkaar een mooie groot bedrag voor nieuwe boeken!WAAROM EIGENLIJK AL DIE LEUKE KINDERBOEKENWEEK ACTIVITEITEN?

We organiseren als Boekverkoopers al jaren allerlei leuke Kinderboekenweek activiteiten, om kinderen naar de boekwinkel te trekken en ze daar lekker te maken voor leuke, mooie of spannende verhalen.
Dat doen we natuurlijk omdat we wéten hoe kinderen kunnen genieten van verhalen, maar nog méér omdat we weten hoe ontzettend goed dat voor kinderen is. En niet alleen als ze jong zijn, maar voor hun hele verdere leven. 
We kunnen het hebben over de negatieve gevolgen van ontlezing en analfabetisme, maar wij schetsen liever het tegenovergestelde plaatje als positieve stip op de horizon:

Het is eigenlijk heel simpel: meer leesplezier = meer leefplezier!
Wanneer onze gemeenschap bestaat uit mensen die met plezier en enige regelmaat ‘n boek lezen, is de kans aanzienlijk groter dat deze gemeenschap gaat bestaan uit mensen die:

  • Zichzelf goed kunnen uiten en zich goed kunnen inleven in anderen
  • Een gezond kritisch denkvermogen hebben
  • Een goede focus en een gezond geheugen en concentratievermogen hebben
  • Geduldig zijn en een bovengemiddeld tevredenheidsgevoel hebben
  • Een goed ontwikkeld fantasie- en creativiteitsvermogen hebben
  • Een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen hebben
  • Minder stress ervaren dan de gemiddelde mens en (daardoor) beter slapen.
  • Meer zelfkennis hebben en meer kennis van de wereld om zich heen
  • Meer zelfvertrouwen hebben en dus voor zichzelf op durven komen
  • Met enige regelmaat gewoon even heerlijk genieten van ‘n moment voor zichzelf.

Nou... al zin in een goed boek? Kom gezellig langs tijdens de Kinderboekenweek! En koop niet alleen voor de kids (HIERONDER STAAN ONZE TIPS) maar ook voor jezelf een fijn boek!
En vraag ons gerust om advies. Het kan namelijk best lastig zijn om (weer) te (leren) genieten van een boek, wanneer je dat een tijd niet hebt gedaan.
't Vergt echt wat meer van je, dan wanneer je een serietje opzet bijvoorbeeld. Maar... oefening baart kunst, écht.
En als je dan eenmaal die drempel over bent, is het echt volop - en met veel meer voldoening - heerlijk ontspannen genieten geblazen.

Alvast veel leesplezier gewenst dus maar!

De Boekverkoopers


ONZE BOEKENTIPS VOOR GROEP 1-2


Bekijk meer 

ONZE BOEKENTIPS VOOR GROEP 3-4ONZE BOEKENTIPS VOOR GROEP 5-6ONZE BOEKENTIPS VOOR GROEP 7-8DE KINDERBOEKENWEEK THEMATITELS


Bekijk meer