Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald)


Nederlands | 24-02-2023 | 120 pages

9789493254329

Paperback / softback


€ 15,00

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In een kraakhelder pleidooi toont Lynn Berger de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk.

Tekst achterflap

In tijden van schreeuwend personeelstekort zit er niets anders op: deeltijdparadijs Nederland moet aan de bak. Maar weet je wat Nederlanders doen wanneer ze niet op hun werk zijn? Dan zorgen ze voor kinderen, ouders en hun naasten. Kortom: dan werken ze óók. Ze krijgen er alleen niet voor betaald. In een kraakhelder pleidooi toont Lynn Berger de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk. Lynn Berger schrijft voor De Correspondent over zorg. Eerder verscheen haar werk in Vrij Nederland, nrc.next en de Volkskrant. Van haar laatste boek Zorg zijn 12.500 exemplaren verkocht. Reacties: 'Een scherp en belangrijk betoog, met onmisbare inzichten over de ongelijke verdeling van werk tussen mannen en vrouwen.' - Liesbeth Staats 'Ik ben fan van het werk van Lynn Berger. Heel veel mensen - zeker mannen - doen er goed aan dit boek te lezen.' - Johan Fretz ‘Dit manifest wekt verbazing, maakt woedend en zet aan om 'de strijd van deze tijd' - die tussen betaald en onbetaald werk- nu eens en voor altijd te beslechten. Elk mens dat zorgt en werkt zou het moeten lezen. Iedereen dus.’ - Ragna Heidweiller & Samuel Levie

Slogan/Promotie

In tijden van schreeuwend personeelstekort zit er niets anders op: deeltijdparadijs Nederland moet aan de bak. Maar weet je wat Nederlanders doen wanneer ze niet op hun werk zijn? Dan zorgen ze voor hun kinderen, ouders en naasten. Kortom: dan werken ze óók. Ze worden er alleen niet voor betaald. In een kraakhelder pleidooi toont Lynn Berger de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk.

Biografie

Lynn Berger schrijft voor De Correspondent over zorg. Eerder verscheen haar werk in Vrij Nederland, nrc.next en de Volkskrant. Van haar laatste boek Zorg zijn 12.500 exemplaren verkocht.

Inhoudsopgave

1 Het werk dat al het andere werk mogelijk maakt 2 Deeltijdland Nederland: een kleine geschiedenis 3 De strijd om ons levensonderhoud

Details

ISBN :9789493254329
Auteur: 
Uitgever :De Correspondent Uitgevers B.V.
Publicatiedatum :  24-02-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :170 mm
Breedte :106 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :120 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :120