You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789493248199
Publicatiedatum:   17-06-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  260

  Bestelbaar

Een grote aanslag op het vrije woord: twee gemaskerde mannen dringen de redactie van het satirische programma Fidelio binnen en schieten alle veertien redactieleden dood. Er is maar één overlevende: Fidelio zelf, de presentator.

Het land is in diepe rouw en Fidelio ook, maar hij besluit om toch nog een uitzending te maken. Alleen. Dat moet, want anders winnen de terroristen. De uitzending wordt een waanzinnig succes en Fidelio is plots een internationale superster.

Maar dan komt de volgende week. Wat nu? Hij zou kunnen stoppen, maar winnen de terroristen dan niet alsnog? Een nieuwe redactie inhuren voelt ook niet goed, dus Fidelio gaat dóór – vrijwel zonder hulp, week na week na week.

De kijkcijfers dalen, de fans raken teleurgesteld: Fidelio, ooit de held van links, slaat sinds de aanslag steeds rechtsere taal uit. Bovendien klinken de lastige vragen steeds luider: hoe kan Fidelio de aanslag als enige hebben overleefd? Wie waren de daders, en waarom was juist dit programma hun doelwit?

Wat volgt is een krankzinnige zoektocht naar de waarheid – vrolijk en gruwelijk, spannend en grappig. Maar ook wrang en tragisch: want hoe lang blijf je iemand steunen die aan de goede kant staat, maar tegelijkertijd ook slechte dingen lijkt te doen?

Fidelio leeft nog is een satire over satire, een karikatuur van een nationaal debat.

Jonathan van het Reve (1983) debuteerde in 2007 met de novelle De boot en het meisje. Hij werd columnist bij Het Parool en de Volkskrant en tekstschrijver bij Zondag met Lubach en Makkelijk scoren, dat hij ook presenteerde. Sinds 2022 is hij hoofdschrijver bij De avondshow met Arjen Lubach.

  EAN: 9789493248199
  Auteur: 
  Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   17-06-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 126 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 352 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 260