Fusao

Ixta Belfrage


Nederlands | 26-08-2025 | 288 pagina's

9789464043839

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99

 De Boekverkoopers
   Bestelbaar




Tekst achterflap

Beleef de intense kleuren, geuren en smaken van Brazilië.

Bestsellerauteur Ixta Belfrage combineert haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots met haar inventieve culinaire talent tot smaakcombinaties die al je zintuigen prikkelen. Ze biedt je een persoonlijke blik op de veelzijdige Braziliaanse keuken. Daarin vindt je zowel de culinaire tradities van oorspronkelijke bevolkingsgroepen terug als die van immigranten uit onder meer Portugal en West-Afrika.

- 80 zonovergoten recepten voor groenten, vlees, vis en zoet
- adembenemende fotografie uit Brazilië  
- afgewisseld met persoonlijke verhalen
- voor de fans van
Pien laat haar eten zien, Veggilaine en Ottolenghi

Ixta inspireert en verrast met recepten als moqueca visburgers, kokoskip, roergebakken papaja met krokant basilicum, en gebakken-banaanijs. Met duidelijke uitleg en vervangingsmogelijkheden voor ingrediënten die misschien minder bekend of lastig te vinden zijn.

‘Ixta is minstens zo’n geniale kok als Yotam.’ Vanja van der Leeden, auteur van Indorock

‘Ixta’s eten komt voort uit een vrolijke fusie die samenhangend en overtuigend is, maar  bovenal bijzonder smakelijk.’ Nigella Lawson

‘Er is iets - een stijl, smaak, hint - dat zo onmiskenbaar Ixta is en zo ronduit verrukkelijk. Niet veel koks kunnen zulke magie creëren met zoveel flair.’ Yotam Ottolenghi

‘Ixta neemt je mee op ontdekkingsreis naar een onbekende wereld vol smaken.’ Sami Tamimi


Biografie

Ixta Belfrage (1991) staat bekend om haar unieke kookstijl die het best te omschrijven is als 'onbeschaamd fusion'. Ze haalt inspiratie uit de drie voor haar zo belangrijke landen; Brazilië (waar haar moeder vandaan komt), Italië (waar ze haar jeugdjaren doorbracht) en Mexico (waar een deel van haar familie woonde). Ze begon haar kokscarrière bij restaurant NOPI (van Yotam Ottolenghi) waarna ze vijf jaar bij de Ottolenghi Test Kitchen werkte. In 2020 schreef ze samen met Yotam de bestseller Flavour en in 2022 verscheen Mezcla, haar eerste soloproject. Mezcla was een van de meest geprezen boeken van dat jaar en een instant commercieel succes. De luisteraars van de podcast Etenstijd! (Yvette van Boven en Teun van de Keuken) verkozen het twee jaar op rij tot een van de beste tien kookboeken.

Details

EAN :9789464043839
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Roselle de Jong
Publicatie datum :  26-08-2025
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :253 mm
Breedte :196 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :1225 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288