Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Het nieuwe IJzeren Gordijn


Nederlands | 31-05-2024 |

9789463823326

Paperback / softback


€ 23,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een hoogst urgent en actueel boek. Na dertig jaar militaire verwaarlozing, morele politiek en zelfoverschatting is niet alles verloren, maar zijn er juist kansen voor onze welvaart en veiligheid.

Tekst achterflap

Europa lijdt al meer dan dertig jaar aan zelfoverschatting, stelt Rob de Wijk in dit urgente en hoogst actuele boek. Een pijnlijke realiteit, waarmee wij door de oorlog in Oekraïne hardhandig zijn geconfronteerd. Als winnaar van de Koude Oorlog vond Europa zijn economische systeem en democratische en humanitaire waarden superieur aan die van andere landen. Eeuwen van machtspolitiek maakten daarom plaats voor een idealistisch buitenlandbeleid, waarbij defensie steeds verder werd uitgekleed. De rekening van dit denken kregen wij gepresenteerd op 24 februari 2022, toen Rusland Oekraïne binnenviel. Machtspolitiek bleek toch niet verdwenen. De militaire dreiging voor Europa evenmin, maar dat kon zichzelf intussen allang niet meer verdedigen. De prijs van dertig jaar militaire verwaarlozing, morele politiek en zelfoverschatting is hoog. We stevenen af op een permanente confrontatie met Rusland, op een nieuwe Koude Oorlog en een nieuw IJzeren Gordijn. Maar niet alles is verloren, concludeert De Wijk in dit fascinerende nieuwe boek. De Oekraïneoorlog heeft Europa gedwongen zich aan te passen aan een nieuwe tijd. En paradoxaal genoeg liggen daarin juist kansen om onze welvaart en veiligheid beter te verankeren. Van de auteur van bestsellers De nieuwe wereldorde en De slag om Europa.

Slogan/Promotie

Een urgente en hoogst actuele kijk op de toekomst van Europa.

Biografie

Rob de Wijk (1954) is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij publiceerde talloze boeken, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, is columnist voor Trouw en maakt de bekroonde podcast Boekestijn en De Wijk van BNR.

Details

EAN :9789463823326
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  31-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :137 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :462 gr
Status : Bestelbaar