Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De BoekverkoopersEen huis vol muziek

De mooiste stukken van Paul Witteman

ISBN:  9789463822855
Publicatiedatum:   17-10-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

Paul Witteman is de muzikale gids die je eenieder gunt. Floris Kortie – jarenlang medepresentator in Podium Witteman – brengt de mooiste columns, essays en andere stukken van Witteman samen.

Paul Witteman was jarenlang de bekendste journalist van Nederland, maar zijn grote liefde is de muziek. Hij schreef meer dan vierhonderd stukken over zijn favoriete componisten en hun vaak getroebleerde levens, maar ook over zijn muzikale familie en de rol van muziek in zijn eigen leven. Het zijn stukken die iedereen de klassieke muziek in slepen. Witteman is de muzikale gids die je eenieder gunt. Daarom selecteerde Floris Kortie – jarenlang zijn muzikale metgezel in het televisieprogramma Podium Witteman – de mooiste columns, essays en andere schrijfsels. Op originele wijze brengt hij de teksten van Witteman samen én voorziet ze van aanvullingen, muzikale hoor en wederhoor en deskundig commentaar. Zo ontstaat een bijzonder portret van de nestor van de Nederlandse journalistiek. Twee verschillende generaties, uiteenlopende smaken, botsende opvattingen maar hetzelfde enthousiasme voor het wonder van de muziek maken dit een onweerstaanbaar boek.

Van de muziekboeken van Paul Witteman zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Paul Witteman (1946) is journalist en tv-presentator. Hij is een bevlogen liefhebber van klassieke muziek en schreef daar onder meer Het geluid van wolken en Hoor en wederhoor over. Naast zijn televisiewerk (onder andere Pauw & Witteman, NOVA en Buitenhof) schreef hij jarenlang een column in de Volkskrant. Presentator en programmamaker Floris Kortie (1986) groeide in Podium Witteman uit tot een van de gezichten van de klassieke muziek. Sinds 2022 presenteert hij de opvolger Podium Klassiek, is hij jurylid bij operatalentenjacht Aria en maakt hij podcasts en theatervoorstellingen over muziek, waaronder Het jaar 250 na Beethoven, die lovende recensies kreeg.

  ISBN: 9789463822855
  Auteur: 
  Uitgever: Balans, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   17-10-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 216 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 430 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320
  Keywords:   componisten;hoor en wederhoor;horen;klassiek;levensverhalen;luisteren;muziek;muzikaliteit;podium witteman