You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789463821469
Publicatiedatum:   03-03-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

De internationaal vermaarde psychiater en bestsellerauteur Irvin D. Yalom wijdde zijn werkende leven aan het begeleiden van mensen met angsten en verdriet, maar werd nooit geconfronteerd met de noodzaak zichzelf bij te staan. Totdat zijn vrouw, schrijfster Marilyn Yalom, ongeneeslijk ziek bleek. In Een kwestie van dood en leven vertellen Marilyn en Irvin hoe ze een grote en onvermijdelijke opgave aangingen: voor haar de taak om goed te sterven, voor hem om zonder haar verder te leven. De Yaloms waren in veel opzichten bevoorrechte mensen: ze hadden een liefdevol gezin, een huis in Californië onder een schitterende eikenboom, een grote vriendenkring, een enthousiast wereldwijd lezerspubliek en een lang, harmonieus huwelijk. Maar opeens viel de schaduw van de dood over alles heen. Om en om beschrijven ze hun laatste maanden samen en Irvin zijn eerste maanden alleen. Zo geven ze een zeldzaam inkijkje in het leven na de confrontatie met de dood en na het verlies van een geliefde. In dit indringende boek stellen ze universele vragen over intimiteit, liefde en rouw, met de levenswijsheid van twee mensen die diep over alles hebben nagedacht. Een kwestie van dood en leven is een zoektocht naar steun, troost en een zinvol leven.

Als Marilyn Yalom ongeneeslijk ziek blijkt, vertellen zij en haar man Irvin hoe ze een onvermijdelijke opgave aangingen: voor haar de taak om goed te sterven, voor hem om zonder haar te leven.

Irvin D. Yalom (1931) is een van de beroemdste psychiaters ter wereld en auteur van vele bestsellers waaronder Nietzsches tranen, De Schopenhauer kuur, Het raadsel Spinoza en zijn memoires Dicht bij het einde, terug naar het begin. Marilyn Yalom-Koenick (1932-2019) was historicus en schrijfster van o.a. A History of the Breast, A History of the Wife en How the French Invented Love. Ze was professor Franse taal en letterkunde en later hoofd van het Centrum voor Vrouwenstudies aan Stanford University. Irvin en Marilyn kregen vier kinderen en zeven kleinkinderen.

  EAN: 9789463821469
  Auteur: 
  Uitgever: Balans, Uitgeverij
  Vertaler:  Inge Pieters
  Publicatiedatum:   03-03-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 314 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Keywords:   angst;confrontatie;dood;geliefde;intimiteit;irvin d. yalom;leven;liefde;marilyn yalom;rouw;rouwverwerking;steun;troost;verdriet;verlies