You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.Kroongetuige

Een ooggetuigenverslag uit de hel van de Chinese concentratiekampen

EAN:  9789463821421
Publicatiedatum:   12-04-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  360

  Bestelbaar

‘De hele wereld moet weten wat er in de kampen gebeurt en wat de partij nog allemaal van plan is.’ In de Chinese provincie Xinjiang staan honderden gevangenissen en strafkampen. Ze zijn gebouwd om Oeigoeren en Kazachen op te sluiten en hen te beroven van hun identiteit en hun geloof. De omstandigheden zijn er onmenselijk: hersenspoeling, foltering, verkrachting en gedwongen inname van medicatie zijn aan de orde van de dag. De etnisch Kazachse arts Sayragul Sauytbay groeide op in Xinjiang. Jarenlang stond ze aan het hoofd van verschillende kleuterscholen, totdat ze op een dag aan de beurt was en in een strafkamp verdween. Daar moest Sauytbay haar medegevangenen de Chinese taal, cultuur en politiek bijbrengen. Daarbij wist ze toegang te krijgen tot zeer geheime informatie. Na een jaar in de hel lukte het haar te ontsnappen en naar Kazachstan te vluchten. Uiteindelijk kreeg ze asiel in Zweden. Haar leven is tot op de dag van vandaag in gevaar: zij wordt voortdurend bedreigd door de Chinese geheime dienst. Dat heeft haar er niet van weerhouden haar schokkende verhaal te doen. De kroongetuige is een even moedig als adembenemend ooggetuigenverslag uit de grootste goelag van onze tijd, waarin inmiddels miljoenen Oeigoeren en Kazachen werden opgesloten. Een waarschuwing voor de onheilspellende macht en ambities van China.

Een even moedig als adembenemend ooggetuigenverslag uit de grootste goelag in Xianjiang, China, van onze tijd, waarin inmiddels miljoenen Oeigoeren en Kazachen werden opgesloten.

Sayragul Sauytbay (1976) woont tegenwoordig met haar gezin in Zweden. In 2020 werd ze onderscheiden met de prestigieuze International Women of Courage Award voor haar buitengewone moed en in 2021 met de International Nuremberg Human Rights Award voor het onder de aandacht brengen van schendingen van de mensenrechten van etnoreligieuze minderheden in China. Alexandra Cavelius is een freelance schrijver en journalist. Ze publiceerde in bekende tijdschriften en schreef diverse succesvolle politieke non-fictie boeken, waaronder de bestseller Die Himmelsstürmerin, de autobiografie van de Oeigoerse politiek activiste Rebiya Kadeer, die verschillende keren werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Meer informatie over de auteur: www.alexandracavelius.de

In 2020 werd Sayragul Sauytbay onderscheiden met de prestigieuze International Women of Courage Award voor haar buitengewone moed. ‘De hele wereld moet weten wat er in de kampen gebeurt en wat de partij nog allemaal van plan is.’ Een even belangrijk als moedig inside verslag.

  EAN: 9789463821421
  Auteur: 
  Uitgever: Balans, Uitgeverij
  Vertaler:  Inge Pieters
  Publicatiedatum:   12-04-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 214 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 487 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 360
  Keywords:   china;folteringen;gevangenis;goelag;kazachen;oeigoeren;ooggetuigenverslag;strafkamp;xinjiang