EAN:  9789461319937
Publicatiedatum:   05-11-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  Tijdelijk niet beschikbaar

De waarheid over de Sint onthuld

FLOORTJE ZWIGTMAN, pseudoniem van Andrea Oostdijk, werd vooral bekend door haar historische kinderboeken, waarmee ze verschillende literaire prijzen won. Sinds enkele jaren legt ze zich ook toe op non-fictieboeken, en ook daarvoor werd ze bekroond. Als kind al wist SASSAFRAS DE BRUYN dat ze van tekenen haar beroep wilde maken. Intussen publiceerde ze reeds verschillende boeken. Haar stijl wordt vaak omschreven als poëtisch en mysterieus. Ze houdt van warme kleuren. Als geen ander slaagt ze erin een bijzondere en humoristische interpretatie te maken van een tekst.

Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?

De waarheid over de Sint onthuld. Floortje Zwigtman duikt voor dit magische overzichtsboek in de archieven van de Sint en Sassafras De Bruyn zorgt voor de fenomenale illustraties.

  EAN: 9789461319937
  Auteur: 
  Uitgever: Rubinstein Publishing BV
  Publicatiedatum:   05-11-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 218 mm
  Breedte: 288 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 880 gr
  Voorraad: Tijdelijk niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 160