Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Nirwana


Nederlands | 19-09-2023 | 464 pagina's

9789403180816

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar




Tekst achterflap

'Allesverwoestend laait het vuur op uit Tommy Wieringa's verpletterende roman Nirwana.' De Morgen

‘Met Nirwana toont Wieringa eens te meer zijn verbluffende meesterschap.’ HP/De Tijd

De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen?

Nirwana is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

Details

EAN :9789403180816
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatie datum :  19-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :148 mm
Dikte :44 mm
Gewicht :702 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :464