Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Kinderen van Oekraïne


Nederlands | 05-03-2024 | 368 pages

9789402714395

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 22,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Kinderen van Oekraïne is de nieuwe, hartverscheurende roman van bestsellerauteur Erin Litteken. Een aanrader voor de lezers van Heather Morris en Meg Waite Clayton.

Het is de zomer van 1941 en het Duitse leger rukt op naar de landsgrenzen van Oekraïne. Drie krachtige vrouwen verloren jaren eerder al familieleden en geliefden tijdens de grote hongersnood en zuiveringen van Stalin. En nu dreigt er oorlog.

De zeventienjarige Liliya vraagt zich af hoe ze kan vechten voor haar vrienden, familie en land. Maar wat als de keuze al voor je gemaakt wordt? Vika wil koste wat kost haar kinderen beschermen. Moet ze in Volhynia blijven, of vluchten? Voor Halya van twaalf dreigt tewerkstelling in Duitsland. Wordt ze door de oorlog gedwongen in één klap volwassen te worden?

Deze drie vrouwen schetsen een verbluffend portret van Oekraïne en zijn bevolking; over kracht, doorzettingsvermogen, verlies en liefde.

Over Dochters van Kiev:

‘Schrijnend en beklijvend, maar tegelijkertijd gevoelig, mooi en inspirerend. Iedereen zou dit boek moeten lezen, zeker nu. Ik kan dit boek niet vaak genoeg aanraden.’ Christy Lefteri, auteur van De bijenhouder van Aleppo

‘Een krachtig, ontroerend debuut. De tragische historie loopt pijnlijk parallel met de huidige crisis, en op elke pagina is de Oekraïense aard voelbaar: onbuigzaam, onwrikbaar, onbreekbaar.’ Kate Quinn, auteur van Het Alice-netwerk

Details

ISBN :9789402714395
Auteur: 
Uitgever :HarperCollins Holland
Vertaler : Angelique Verheijen
Publicatiedatum :  05-03-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :224 mm
Breedte :151 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :524 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :368