Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De vondeling van Veenhuizen


Nederlands | 17-05-2024 | 336 pagina's

9789401621892

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 De Boekverkoopers
Korte beschrijving/Annotatie

De vondeling van Veenhuizen van Patricia Snel vertelt het verhaal van twee wezen die de kinderkolonie in Veenhuizen proberen te overleven. Voor de fans van Het pauperparadijs en Simone van der Vlugt.

Tekst achterflap

De adembenemende historische roman De vondeling van Veenhuizen van bestsellerauteur Patricia Snel begint in Amsterdam, 1824. De wezen Karel en Lize worden per beurtschip overgebracht naar de kinderkolonie van Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor.

In Veenhuizen is alles anders: het Drentse landschap, de mensen, het straffe dagelijkse regime. Karel en Lize worden met honderden andere kinderen aan het werk gezet. Ze kunnen maar moeilijk wennen aan het slechte eten, de strenge opzieners en de vele regels. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje hebben gesloten, smeden ze samen een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen. Een plan dat grote gevolgen zal hebben voor hun toekomst… Voor de lezers van Het pauperparadijs en Simone van der Vlugt.

‘Patricia Snel weet hart en hoofd te raken in dit ontroerende en spannende historische verhaal.’ − Susan Smit

'De mooiste roman die ik in tijden heb gelezen. Vanaf de eerste pagina laat het verhaal je niet meer los. Indrukwekkend en spannend. En vergeet de tissues niet!’ - Sandra Schuurhof

Biografie

Patricia Snel is bestsellerauteur en schrijfcoach. Na haar studies in Leiden woonde ze jarenlang in Singapore en op de Kaaimaneilanden. Daarna verhuisde ze naar een woonboot in Amsterdam, en schreef ze diverse succesvolle thrillers. Voor haar eerste roman De vondeling van Veenhuizen verbleef ze zeven maanden lang in de voormalige kinderkolonie.

Details

EAN :9789401621892
Auteur: 
Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
Publicatie datum :  17-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :141 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :422 gr
Status :Tijdelijk niet beschikbaar
Aantal pagina's :336