You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789400513952
Publicatiedatum:   22-06-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

1137. De hertog van Aquitanië – de meest welvarende regio van Frankrijk – wordt dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft van zijn zoon onder gelijke verdachte omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Tientallen jaren voor de dood van de hertog van Aquitanië wordt een onbekende jongen door zijn vijf moeders achtergelaten in een bos. Misschien is hij een monster, of misschien een heilige… maar de kleine jongen overleeft en zal uiteindelijk een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden.

Deze roman overspant een eeuw vol wraak, bedrog en strijd, en beschrijft op overweldigende wijze het mysterie rond de drie personen die het begin vormen van wat later Europa zal worden genoemd.

‘Als het schrijven van een roman is als het bouwen van een kerk, dan heeft Garcia een kathedraal gebouwd. Een fantastisch, perfect gecomponeerd middeleeuws kunstwerk. Het is de roman waarvan ik zou willen dat ik hem had geschreven.’ – Juan Eslava Galán

De ontdekking van deze roman is toch wel het personage van Eleonora, die moediger is dan menig man in haar tijd.’ - El Correo over Aquitanië, land van water

  EAN: 9789400513952
  Auteur: 
  Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
  Vertaler:  Jacqueline Visscher
  Publicatiedatum:   22-06-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 225 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 535 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320
  Keywords:   cultuur;europa;historische roman;intriges;middeleeuwen