De kunst van de Italiaanse keuken

Massimo Bottura


Nederlands | 13-07-2017 | 306 pagina's

9789089896155

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 55,00

 De Boekverkoopers
   Bestelbaar




Tekst achterflap

Osteria Francescana is het beroemdste restaurant in Italië. In dit restaurant krijgt de chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants.

Dit boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena. Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingrediënten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie.

Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst.

Slogan/Promotie

Massimo Bottura: de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs

Details

EAN :9789089896155
Auteur: 
Uitgever :Terra - Lannoo, Uitgeverij
Vertaler : Ingrid Buthod-Girard - Akkie de Jong - Toos IJdema - Henja Schneider
Publicatie datum :  13-07-2017
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :300 mm
Breedte :222 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :1960 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :306
Keywords :  italiaanse keuken;italiaanse recepten