Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Verbonden


Nederlands | 18-08-2023 | 260 pagina's

9789089538758

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,50


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Bepaal je eigen hechtingsstijl (angstig, vermijdend of veilig) en die van je (toekomstige) partner en leer begrijpen waarom de liefde altijd zo'n emotionele achtbaan is.

We vertrouwen op de wetenschap om te bepalen wat we eten en hoe vaak we sporten, maar hoe zit het met relaties? Is er een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat sommige mensen schijnbaar moeiteloos een partner vinden, terwijl anderen elke relatie stuk zien lopen? Die is er zeker, volgens de vooraanstaande Amerikaanse psychiater Amir Levine en psycholoog Rachel Heller.

In Verbonden laten zij zien hoe het begrijpen van je hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner kan helpen een goede relatie te krijgen én te behouden. Zij onderscheiden drie hechtingsstijlen:
Angstig: houdt mijn partner wel genoeg van mij?
Vermijdend : intimiteit betekent verlies van onafhankelijkheid.
Veilig: geen moeite met intimiteit en van nature warm en liefdevol.

Wetenschappelijke feiten worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle relaties. Ontdek aan de hand van de (zelf)test wat je eigen hechtingsstijl is, en die van je partner. Leer wanneer alle alarmbellen moeten gaan rinkelen en hoe je een 'veilige' partner kunt herkennen. Maar onthoud vooral: ook jij kunt de liefde vinden én behouden.

'Goed wetenschappelijk onderbouwd en leest als een trein. [...] Je leert begrijpen waarom je altijd voor de verkeerde valt, of waarom je steeds weer afknapt op je geliefde wanneer de relatie hechter wordt.'
Psychologie Magazine

Details

EAN :9789089538758
Auteur: 
Uitgever :Koninklijke Boom Uitgevers
Vertaler : Lieke Berkhuizen
Publicatie datum :  18-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :457 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :260