EAN:  9789089536723
Publicatiedatum:   06-10-2015
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  184

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

Als er iets is wat de samenleving op dit moment nodig heeft, dan is dat compassie.

Wanneer was je voor het laatst ontspannen, kalm en tevreden? Wanneer was je voor het laatst langere tijd gelukkig: vrolijk, opgewekt, vitaal?

Veel mensen hebben last van chronische stress. Zij vinden onvoldoende de balans tussen (in)spanning en ontspanning. Wanneer je chronische stress ervaart is het niet alleen moeilijk om gelukkig te zijn, stress is ook een belangrijke oorzaak van burn-out, angst en depressie. Een veelvoorkomende bron van chronische stress ligt in onszelf: we zijn kritisch op onszelf en stellen hoge eisen aan onszelf.

In Compassie als sleutel tot geluk nemen de auteurs de lezer stapsgewijs mee om het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen. Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een sterke bijdrage levert aan geluk. Door balans te brengen in de verschillende emotiesystemen verandert chronische stress in gezonde stress. Wanneer wij ons kwetsbaar mogen opstellen en niet perfect hoeven te zijn, komt er weer ruimte voor vitaliteit, plezier en spel. Het boek bevat vele visualisatie-, ervarings- en schrijfoefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.

Met een voorwoord van Paul Gilbert.

  EAN: 9789089536723
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatiedatum:   06-10-2015
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 260 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 184