Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De puzzel van Wajir


Nederlands | 16-05-2024 | 256 pagina's

9789086665730

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 23,50


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Ontwikkelingssamenwerking? Een bodemloze put.
Consultancy? Dure gebakken lucht.Met deze vooroordelen werd Frank Terwindt in zijn loopbaan veelvuldig geconfronteerd. Als public health consultant (adviseur volksgezondheid) werkte hij meer dan dertig jaar in Afrika en Azië. Met De puzzel van Wajir wil hij de lezer kennis laten maken met de dagelijkse praktijk van ontwikkelingssamenwerking en clichés hierover ontzenuwen. Het is één van de eerste boeken over dit onderwerp voor het grote publiek.

Aanstekelijk zijn Terwindts omschrijvingen van mensen, omgevingen en situaties; boeiend zijn de analyses van de complexe uitdagingen en dilemma’s waar ontwikkelingswerkers vaak tegenaan lopen. Hij vertelt over ebola, aids, vrouwenbesnijdenis en gehandicaptenzorg. Maar ook over corruptie, uitbuiting, incompetentie en botsende belangen. De auteur buigt zich over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking en schetst een toekomstperspectief voor dit fascinerende en belangrijke werk.

Frank Terwindt (1950) heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van public health en ontwikkelingssamenwerking.
Hij werkte tot 2019 met vele organisaties en verschillende niveaus van het gezondheidssysteem, variërend van noodhulp tot mondiaal beleid.

Slogan/Promotie

Denk je bij ontwikkelingssamenwerking ook gelijk aan een bodemloze put? En consultancy, is dat niet gewoon dure gebakken lucht? Frank Terwindt heeft deze vooroordelen tijdens zijn carrière keer op keer gehoord. Als public health consultant heeft hij meer dan dertig jaar lang zijn expertise ingezet in Afrika en Azië. Met zijn boek, De puzzel van Wajir, nodigt hij je uit om de dagelijkse realiteit van ontwikkelingssamenwerking te ontdekken en de clichés die eraan kleven te doorbreken. Dit is een van de eerste boeken die dit complexe onderwerp toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Terwindt weet op een meeslepende manier mensen, omgevingen en situaties tot leven te brengen. Hij biedt boeiende analyses van de uitdagende dilemma's waar ontwikkelingswerkers dagelijks mee te maken krijgen. Van de strijd tegen ziektes zoals ebola en aids tot de complexiteit van thema's als vrouwenbesnijdenis en gehandicaptenzorg. Maar ook de minder rooskleurige kanten komen aan bod, zoals corruptie, uitbuiting en incompetentie. De auteur onderzoekt de waarde en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking en schetst een hoopvol perspectief voor de toekomst van dit cruciale werk.

Frank Terwindt (geboren in 1950) brengt een schat aan kennis en ervaring mee op het gebied van public health en ontwikkelingssamenwerking. Hij heeft tot 2019 gewerkt met een scala aan organisaties en heeft op verschillende niveaus binnen het gezondheidssysteem bijgedragen, variërend van noodhulp tot het vormgeven van mondiaal beleid.

Details

EAN :9789086665730
Auteur: 
Uitgever :La Douze V.O.F.
Publicatie datum :  16-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :409 gr
Status :Bestelbaar
Aantal pagina's :256