You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789086664870
Publicatiedatum:   02-10-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  164

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Wat is zo magisch aan het ogenschijnlijk paradijselijke Sri Lanka?
Wat schuilt er achter die gulle glimlach. Sri Lankanen vertellen over hun leven, over de botsende culturen van de boeddhistische Singalezen, hindoe Tamils, moslims, christenen en Burghers en de sociaal-maatschappelijke erfenis van de Portugese, Hollandse en Britse kolonisators. Hoe de elite van weleer nog altijd de dienst uitmaakt in de politiek en het zakenleven en de macht van taal de natie verdeeld.

Toeristen reizen door het decor van schitterende tempels, forten, theeplantages en jungle waarin parmantig olifanten en pauwen schrijden. Een blik achter de coulissen geeft een andere werkelijkheid weer: strenge culturele tradities bij geboortes en huwelijken, het strikte naleven van de horoscoop en het etnische geweld dat steeds de kop op steekt. In de dagelijkse strijd om het bestaan, in een cultuur waar tijd elastisch is en de waarheid flexibel, blijft de Sri Lankaan gastvrij en veerkrachtig.

Ondernemende expats, buitenlandse investeerders en Sri Lankanen in de diaspora maken gebruik van de snelweg naar moderniteit. Torenflats verrijzen tussen de tempels. Grote mogendheden leggen snelwegen en havens aan, met name om hun eigen doelen te dienen. Door de gunstige geopolitiek ligging van het eiland is het machtsvertoon van China, India en de VS zichtbaar.

Voelt de Sri Lankaan zich nog wel ‘thuis’ in eigen land?

Eleonore Breukel (1949) is Intercultural Management Consultant. Ze woonde in Parijs, Rome, Londen, Athene, Curaçao en werkte in veertig landen. Nu is Amsterdam haar basis maar zij beschouwt Sri Lanka als haar tweede thuis. Ze publiceerde talloze cultuur-gerelateerde artikelen en is coauteur van Wereldwijd Zakendoen.

  EAN: 9789086664870
  Auteur: 
  Uitgever: La Douze V.O.F.
  Publicatiedatum:   02-10-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 229 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 164
  Keywords:   cultuur;multicultureel;sri lanka;toerist