Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Feeën en filosofen


Nederlands | 26-03-2024 | 96 pages

9789083392905

Hardback


€ 19,95

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Doornroosje, Sneeuwwitje, de wolf en de zeven geitjes … mooie sprookjes. Maar heb je wel eens goed nagedacht over wat er gebeurt? Iemand in de oven duwen bijvoorbeeld, is dat wel een goed idee?

Tekst achterflap

Doornroosje, Sneeuwwitje, de wolf en de zeven geitjes ... Je kent de verhalen vast wel. Maar heb je wel eens goed nagedacht over wat er in de sprookjes gebeurt? Iemand in de oven duwen bijvoorbeeld, is dat wel een goed idee? Zou het ook anders kunnen? Het stellen van vragen helpt om over dingen na te denken. Dat noemen we filosoferen. Zo kom je erachter wat je mening is en wat jij belangrijk vindt en vooral: waarom. Zou jij die ene fee ook niet hebben uitgenodigd? Of weet jij een betere oplossing voor het probleem van Doornroosjes vader? Aan de hand van vragen kun je met sprookjesfiguren in gesprek. Wie weet kom je er dan achter dat jouw versie van het verhaal anders gaat. Mag je zomaar een sprookje veranderen? Jazeker, want sprookjes zijn van iedereen. Om van te genieten en om door te vertellen. En om vragen over te stellen, dus!

Slogan/Promotie

Doornroosje, Sneeuwwitje, de wolf en de zeven geitjes … Je kent de verhalen vast wel. Maar heb je wel eens goed nagedacht over wat er in de sprookjes gebeurt? Iemand in de oven duwen bijvoorbeeld, is dat wel een goed idee? Kan het ook anders? Het stellen van vragen helpt om over dingen na te denken. Dat noemen we filosoferen. Zo kom je erachter wat je mening is en wat jij belangrijk vindt. Zou jij die vrouw ook in de oven hebben geduwd? Of is er een andere manier om het probleem van Hans en Grietje op te lossen? Aan de hand van vragen kun je met sprookjesfiguren in gesprek. Wie weet kom jij erachter dat jouw versie van het sprookje anders gaat. Sprookjes worden al eeuwen verteld. Niet alleen om te vermaken, maar ook om tot nadenken aan te zetten, te waarschuwen en te helpen de goede keuzes te maken. In al die tijd veranderden de verhalen met de tijdsgeest mee. Het boek Feeën en filosofen nodigt uit om daarmee door te gaan. Door aan ieder sprookje de theorie van een bekende filosoof te koppelen, wordt het makkelijker het verhaal te bekijken door een filosofische bril. De vragen bij ieder hoofdstuk helpen lezers na te denken over de ideeën die zij daar zelf over hebben, of om die te vormen.

Inhoudsopgave

Inleiding 1. Doornroosje 2. Het dappere kleermakertje 3. Sneeuwwitje 4. De kikkerprins 5. De kleren van de keizer 6. Hans en Grietje 7. De wolf en de zeven geitjes 8. Van de visser en zijn vrouw 9. De jongen die wilde leren griezelen 10. De rode schoentjes 11. Assepoester

Details

ISBN :9789083392905
Auteur: 
Uitgever :B for Books distriBution
Publicatiedatum :  26-03-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :304 mm
Breedte :215 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :770 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :96