Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De BoekverkoopersBiografie van een vlieg

EAN:  9789083100593
Publicatiedatum:   23-06-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  64

   In herdruk

‘Ik ben een vlieg!’ riep Vlieg uit blijheid om het leven. En hij zoemde een looping door de lucht. Een vlieg wordt niet geboren, een vlieg wordt wakker ergens middenin zijn leven. Een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid.

‘Een vlieg wordt niet geboren, een vlieg wordt wakker ergens middenin zijn leven.’ Een van de prachtzinnen uit deze briljante vliegenbiografie, voor kinderen tussen de plusminus 9 en 99 jaar. Het verhaal hangt, verdeeld over tientallen abri-posters, door Arnhem en Tilburg (vorig jaar in Nijmegen), maar is er nu ook als fraai vormgegeven miniboekje met sterke zwart-ijsblauwe illustraties. Robben kruipt overtuigend in de huid van Vlieg, die door een hooghartige buizerd Poeppootjes wordt gedoopt. Maar in de geestige dialogen voel je dat de vogel steeds meer op Vlieg gesteld raakt. Buizerd fluistert hem zelfs iets in z’n oor over de voortplanting. ‘‘Ik?’ vroeg Vlieg. ‘Nu al? Maar ik ben pas twee weken oud.’’ Maar dan ontmoet hij een parelmoeren vrouwtje dat zo lekker ruikt naar groenbak. De tragiek van zijn vliegenleven – zijn kinderen zal hij nooit ontmoeten – en vooral de schitterende sterfscène ontroeren. Langzaam droogt hij in en trekken zijn pootjes naar zijn borst: ‘Een vlieg kan zichzelf niet omhelzen, maar misschien was het dat wel wat hij probeerde.’ Uiteindelijk blijkt dit een verhaal over hoe we in het leven alleen zijn en toch ook samen.

  EAN: 9789083100593
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   23-06-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 175 mm
  Breedte: 124 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 164 gr
  Voorraad: In herdruk
  Aantal bladzijden: 64