Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De smaken van Spanje


Nederlands | 06-11-2019 | 512 pages

9789059560451

Hardback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 33,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar




Tekst achterflap

Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische
kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De smaken van Spanje is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze paella's, feestelijke bonengerechten en verfijnde desserts. Claudia Roden bereist daarbij alle delen van het land: van Galicië tot Andalusië en van de Balearen tot de Canarische Eilanden. Haar heldere, elegante en humoristische stijl is een genot voor de lezer.
De smaken van Spanje is alomvattend en tijdloos. Het is een van de belangrijkste boeken die in de afgelopen decennia over deze geweldige keuken verschenen zijn. Ook dit boek zal een klassieker worden - onmisbaar voor de liefhebber en voor elke serieuze kok.

'Nu kan ik de Spaanse keuken toevoegen aan de lange lijst van onderwerpen waarop Claudia Roden letterlijk de hoogste autoriteit is. Ik vertrouw Claudia blindelings op welke culinaire reis dan ook. Haar recepten en verhalen zijn een feest.' Yotam Ottolenghi

'Een groot, prachtig boek vol heerlijke recepten en verhalen, geschreven door de nestor van de gastronomische literatuur.' Jamie Oliver

Biografie

Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012).

Details

ISBN :9789059560451
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatiedatum :  06-11-2019
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :252 mm
Breedte :192 mm
Dikte :39 mm
Gewicht :1362 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :512