Nederlands | 13-03-2023 | 272 pages
9789048870004
Hardback
Genomineerd voor het Food and Friends Gouden Kookboek, vakjuryprijs 2023
Regula verbeeldt met haar verhalende fotografie en recepten het landschap van de rijke bakcultuur van de Lage Landen. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en gefrituurde bollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken.
Regula Ysewijn is culinair auteur en fotograaf. Ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Daarnaast is Regula jurylid van Bake off Vlaanderen, de Vlaamse versie van het Britse programma The Great British Bake Off. Regula's werk voert haar meestal naar Groot-Brittannië waar zij meewerkt aan verschillende publicaties zoals het magazine van Borough Market en aan programma's voor BBC.
ISBN : | 9789048870004 |
Uitgever : | Overamstel Uitgevers |
Publicatiedatum : | 13-03-2023 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal : | Nederlands |
Hoogte : | 257 mm |
Breedte : | 193 mm |
Dikte : | 27 mm |
Gewicht : | 1104 gr |
Voorraad : | Bestelbaar |
Aantal bladzijden : | 272 |
Keywords : | bakken;carnaval;gebak;kermis;koek;koekebrood;krakelingenen;lichtmis;pannekoeken;pretzels;speculaas;vlaai;wafel |