Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Wat liefde kan doen


Nederlands | 27-05-2024 | 288 pagina's

9789048869473

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Hoe kan iets wat ooit zo vertrouwd en veilig was, je ineens gegijzeld houden?
Een moedige roman over intieme terreur en het ontsnappen aan de ander.

Tekst achterflap

Lotte Kok, een getalenteerde auteur die aan de weg timmert en een steady leven leidt, lijdt onder het gedrag van haar mentaal zieke partner. Pas na maanden begint ze te beseffen dat dit niet onschuldig is, dat hij zich niet bij vlagen zo gedraagt, maar dat het systematisch is. Als zij bij zijn hulpverleners aankaart dat het thuis echt niet goed gaat, en dat ze bang voor hem is, wordt daar niks mee gedaan.

Ze is verrast over hoe de maatschappij dénkt over huiselijk geweld, en hoe het werkelijk is. In Wat liefde kan doen onderzoekt Lotte Kok hoe partnergeweld een zelfstandige vrouw kan overkomen. Hoe het haar kon overkomen.

Met een scherp oog voor patronen, dynamieken en intieme verhoudingen laat ze zien hoe psychisch geweld een relatie binnensluipt en alles in zijn greep houdt.

Biografie

Lotte Kok (1996) is schrijver. Ze begon haar literaire carrière op het podium: als spokenwordartiest won ze in 2014 al de Kunstbende Taal. Daarna verschenen haar verhalen in verschillende tijdschriften. Ze debuteerde in 2018 op 22-jarige leeftijd met Skydancer dat werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. Met Hine vestigde ze zich permanent als authentieke stem in de Nederlandse literatuur. Wat liefde kan doen is haar derde roman.

Details

EAN :9789048869473
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  27-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :135 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :344 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288
Keywords :  alleen;controle;eenzaam;femicide;feminicide;gebaseerd op een waargebeurd verhaal;gedwongen controle;geliefde;geweld;haptonoom;intieme terreur;isolatie;literair;macht;ontsnapping;onveilig;opname;partner;partnergeweld;psychisch geweld;relatie;roman;ruimte innemen;scheiden;schrijfster;schrijver;steun;steungroep;therapie;thuis;verdwenen zelf;zet je aan het denken