Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
EAN:  9789048868001
Publicatiedatum:   16-02-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

  Bestelbaar

In Jagtlust brengt Annejet van der Zijl een van de meest fascinerende mythes van de Nederlandse literaire geschiedenis tot leven.

De avant-garde van de jaren vijftig sprak erover en wilde ernaartoe: het Gooise buitenhuis Jagtlust dat in die jaren uitgroeide tot een artistieke vrijplaats van on-Hollandse allure. Schrijvers en kunstenaars als Remco Campert, Gerard Reve en Peter Vos, met als middelpunt de even geheimzinnige als betoverende dichteres Fritzi Harmsen van Beek, brachten hier samen met een groep rijkeluisjongeren de verbeelding aan de macht. Alles kon, niets was onmogelijk: exorbitante feesten, gepassioneerde liefdes, ongebreidelde creativiteit en experimenten met vrije seks, drugs en alcohol, ver voordat de seksuele revolutie en vernieuwingsdrang van '68 alle burgerlijke normen en waarden op de helling zouden zetten. 'Je stampte met je voet op de grond en het was feest', aldus Campert. Maar ook aan dit feest kwam een einde, en toen bleek dat niet iedereen even welgevaren was bij de prachtige chaos die Jagtlust heette.

Schitterend materiaal ... meeslepend opgeschreven

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van Nederland. NRC Handelsblad noemde haar 'de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie'. Haar boeken zijn veelvuldig bekroond, verfilmd en vertaald. Voor haar oeuvre ontving ze onder meer de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

  EAN: 9789048868001
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   16-02-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 204 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 396 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 224
  Keywords:   annjet van der zijl;avantgarde;cees nooteboom;fritzi ten harmsen van der beek;gerard reve;hein ten harmsen van der beek;jagtlust;jaren vijftig;landhuis;nederlandse literaire geschiedenis;remco campert