Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789048867721
Publicatiedatum:   05-09-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  272

  Bestelbaar

Verhalen over ongekende successen en onpeilbare mislukkingen, meesterlijk verteld door John Schoorl

John Schoorl komt uit een familie van ondernemers. Vader en grootvader waren 'biermannen'. Als kind ging hij vaak met zijn vader mee op de biervrachtwagen, de cafés langs, dranken afleveren. De talloze anekdotes en ontboezemingen die hij van kroegbazen hoorde legden de kiem voor zijn levenslange liefde voor verhalen.

In Eigen zaak bewijst John Schoorl eer aan zijn achtergrond. Hij schrijft over ondernemers - van melkboer tot vibratorvorst, dancetycoon en vastgoedmagnaat - zoals dat zelden eerder is gebeurd: alsof zij literaire personages zijn. Hun worstelingen, angsten, successen en mislukkingen ballen zich op geestige en melancholische wijze samen tot een onvergetelijk portret van ondernemend Nederland.

'Het zijn sterke verhalen die John Schoorl, sinds 25 jaar journalist van de Volkskrant en tevens schrijver en dichter, voorbij laat komen in zijn boek 'Eigen zaak'. [...] Soms maakt een eigen zaak gelukkig, soms ook niet. Maar altijd is het voer voor een sterk verhaal.'

John Schoorl (1961) behoort tot de beste verslaggevers van Nederland. Hij is bekend van zijn eigenzinnige interviews en reportages in de Volkskrant, waarvoor hij een Tegel, De Loep, de Pop Media Prijs en de Jip Golsteijn Journalistiekprijs won. Van zijn hand verschenen eerder onder andere Buitenstaanders (2020), meerdere boeken met muziekverhalen en diverse dichtbundels.

  ISBN: 9789048867721
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   05-09-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 326 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 272
  Keywords:   carrière;economie;eigen zaak;inspirerende ondernemersverhalen;john schoorl;journalistiek over ondernemers;leiderschap;literaire journalistiek;literaire verhalen over ondernemers;michel perridon;murrow;ondernemersboek;ondernemersverhalen;schoorl;sterke ondernemersverhalen;succesvolle ondernemers;uitgeverij murrow;verhalen over ondernemers;verhalen over succesvolle ondernemers;zaken doen;ziel van ondernemers