You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789048860067
Publicatiedatum:   31-05-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?

Matt Haig (1975) is zeer veelzijdig: hij schrijft romans, kinderboeken, non-fictie en filmscenario's. In 2015 verscheen bij Lebowski het autobiografische Redenen om te blijven leven, waarin Haig openhartig spreekt over zijn depressie. Haigs werk wordt gepubliceerd in meer dan dertig landen en hij heeft wereldwijd al ruim drie miljoen boeken verkocht.

De slimme truc van parallelle universa biedt hem ook de mogelijkheid om veel romans in één band te proppen, zonder daarmee in oeverloze vertelzucht te verzinken. Haig houdt zijn waaier aan verhalen strak in de hand en schakelt vlot van levensloop. Sporadisch legt hij mevrouw Elm een tegelwijsheid in de mond, maar het algemene optimisme dat Middernachtbibliotheek uitstraalt, is wel een opkikker. Zei daar iemand 'ideaal zomerboekje'?

  EAN: 9789048860067
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Monique ter Berg
  Publicatiedatum:   31-05-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 421 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320
  Keywords:   bibliotheek;bieb;blogs;boek vol spijt;boeken;depressie;dood;fantasie;fictie;haig;kat;kracht van boeken;kracht van verhalen;leven;levens;lezer;magisch;magisch realistisch;matt;meeste mensen deugen;middernacht;middernachtbibliotheek;midnight library;nacht;nachtbibliotheek;nora;planeet paranoia;reasons to stay alive;redenen om te blijven leven;rutger bregman;spijt;sprookje;twitter;vertalling;zelfdoding;zelfmoord