You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789048859603
Publicatiedatum:   26-06-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?
De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Naar het adembenemende, waargebeurde verhaal van een vrouw die de machten trotseert die haar willen breken

Susan Smit (1974) is schrijfster en columnist. Ze heeft inmiddels achttien succesvolle boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Vloed, Gisèle en Tropenbruid.

Smit heeft het aangrijpende verhaal als een thriller opgeschreven. Een eerbetoon aan een lastige vrouw.

  EAN: 9789048859603
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   26-06-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 349 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Keywords:   dochter;entgen;familie;feiten;feminisme;gedramatiseerd;geschiedenis;heks;heksen;heksenproces;historische roman;inquisitie;kasteel;kasteelheer;liefde;limbricht;limburg;luijten;luyten;macht;moed;moeder;non-fictie;op waarheid gebaseerd;peter luijten;proces;processtukken;roman;sittard;slachtoffer;spiritualiteit;tovenarij;verhaal;vrouwen;vrouwenonderdrukking;waargebeurd;zeventiende eeuw