You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789048858675
Publicatiedatum:   21-10-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  400

  Bestelbaar

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd, bracht uren door in het doorrookte en met cd's volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon en stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.
Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail.
Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

Openhartig biografisch portret van een van de meest controversiële tv-sterren in Nederland

Michel van Egmond (Author)
Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Objectief of niet, Derksen leest als een roadmovie door het naoorlogse Nederland. Hij hoerde en snoerde als bikkelharde linksback bij Veendam, Cambuur, Haarlem en MVV. Hij slikte en snoof als manager van bluesband Cuby & the Blizzards, waar zijn vriend en leadzanger Harry Muskee het verkeerde voorbeeld gaf. ****

  EAN: 9789048858675
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   21-10-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 466 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 400
  Keywords:   akwasi;americana;andré van der ley;black lives matter;blues;cambuur;country;darten;drenthe;freek zoontjes;gerrit westers;gijp;go ahead;gouden televizierring;grolloo radio;haarlems dagblad;inside;jan bens;jeroen pauw;johan derksen;johan vlietstra;juffrouwtje;muziek;muziek voor volwassenen;nieuwsblad van het noorden;noord-ooster;oeki hoekema;rene van der gijp;rijkspolitie;rtl;soul;sylvana simons;televizierring;veronica;veronica inside;voetbal inside;wilfred genee;winschoter courant;zilveren televzier ster;zwarte piet