Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De BoekverkoopersHet boek van Job

Uniek monument van een schrijfster voor haar zoon

EAN:  9789048856114
Publicatiedatum:   30-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  432

  Bestelbaar

Dit is een monument voor een ontwapenend kind en onvoorwaardelijke liefde.

Uitgeroepen tot NPO Radio 1 Non-fictie Boek van het jaar!

Achttien jaar lang beschreef Annemarie Haverkamp de wereld door de ogen van haar zoon Job. Ze begon al met een columnserie in de Gelderlander toen haar zwangerschap samenviel met de eerste van Máxima. Tot haar ontsteltenis bleek bij de geboorte dat Job een zeldzame chromosoomafwijking had. Hij ging niet staan en niet lopen. Zijn gezondheid was broos, maar lachen kon hij als de beste.

Annemarie documenteerde zijn hele leven, Job werd een bron van inspiratie. Hij ontwikkelde zich tot een onbevangen jongen die de wereld vol vertrouwen tegemoet trad. Omdat hij niet wist wat normaal was, vond hij niets raar. Hij had geen weet van oorlogen, haat en onverdraagzaamheid.

In Het boek van Job laat Annemarie zien hoe de alledaagse dagen waren met een niet alledaags kind, tot Job vlak voor zijn achttiende verjaardag overleed.

Het zijn nuchtere, ontroerende, pijnlijke, eerlijke observaties over een onalledaagse jongen en de manier waarop hij een vanzelfsprekende plek kreeg in het leven van zijn ouders, die elkaar even kwijtraakten, maar toch weer vonden door elkaar een eigen manier van reageren te gunnen.

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

  EAN: 9789048856114
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   30-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 550 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 432
  Keywords:   achtste dag;ad;afwijking;annemarie;anton wachter;badeend;beste;beste boek;boek;boek van het jaar;bronzen uil;column;echtgenoot;eend;gehandicapt;gelderlander;haverkamp;hoekstra;humberto;job;jongetje;joran;man;moeder;nijmegen;non fictieprijs;non-fictie;npo;radio;radio 1;radio1;rolstoel;tan;zoon