You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789048849611
Publicatiedatum:   08-10-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

In de nacht van 8 op 9 april 2021 keert een vijftigjarige man terug naar de plek waar hij in Alphen aan den Rijn is opgegroeid. Het decor van zijn jeugd staat nog overeind: de woning met het nooit overgeverfde hek, het basketbalveldje verderop en winkelcentrum De Ridderhof om de hoek, waar tien jaar geleden een spree shooting plaatsvond. De man parkeert zijn auto in de straat, kijkt uit op zijn ouderlijk huis en zijn vroegere slaapkamerraam, en vraagt zich af of zijn terugkeer betekenis heeft.

Voor de verteller in de roman Rigolettohof houden de dingen nooit op, maar blijven ze duren, in een eindeloze loop: de vader die zijn gezin verlaat, het wachten van de zoon op zijn terugkomst, de eenzaamheid van de moeder en de intense verbondenheid met de broer en zus. Die gaan in de mix met gebeurtenissen buitenshuis, zoals de moord op John Lennon, de opkomst en ondergang van fotograaf Diane Arbus en de luttele minuten die de schutter in de Ridderhof nodig had om zes mensen van het leven te beroven en daarna zichzelf. Het bezwerende resultaat draait slechts om één ding: gezien worden.

Dat ik niet word gezien, betekent niet dat ik er niet ben. Ik word alleen niet opgemerkt.

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde verschillende dichtbundels en romans, waaronder Hallo Muur, Kom en Door het licht. Hij is columnist van Het Parool en maker van de podcast Onverdoofd.

Hier wil een schrijver zoveel mogelijk licht werpen op wat niet in de haak was. Alphen in flitslicht, niets blijft in de schaduw verstopt.

  EAN: 9789048849611
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   08-10-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 336 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Collection:   Ware Grootte
  Keywords:   2011;9 april;a/d;alphen;alphen aan den rijn;alphen ad rijn;alphenaar;autisme;beschrijft;bloedbad;broer en zus;columnist;eenzaamheid;familie;familieband;gezin;huis;jeugd;moeder;moord;opgroeien;plaats delict;ridderhof;rigolettohof;rijtjeshuis;scheiding;schietpartij;schrijver;schutter;tien jaar;tristan;vader;van der v;vlis