Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
EAN:  9789048845361
Publicatiedatum:   15-05-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  768

  Bestelbaar

Het meest omvattende en complete portret dat ooit is geschreven over deze iconische figuur

De hoop die uitging van de 'I have a dream'-toespraak van Martin Luther King en de tragiek van zijn dood hebben het levensverhaal van deze briljante, doortastende en gecompliceerde man volledig overschaduwd. Want King droomde niet alleen, hij stelde ook eisen. Om de strijd van King beter te begrijpen doet dit boek niet alleen recht aan zijn radicale opvattingen en zijn betekenis voor de huidige samenleving, het probeert ook de ware Martin Luther King te reconstrueren uit de mist van hagiografieën. Want King was bovenal een mens en niet een heilige.

King, de eerste grote biografie van Martin Luther King jr. in meer dan veertig jaar, is gebaseerd op jarenlang onderzoek, honderden interviews en duizenden niet eerder gepubliceerde documenten, waaronder een grote hoeveelheid geheim materiaal van de FBI.

Hij beet op zijn nagels. Hij schreeuwde naar de tv. Hij rookte sigaretten en verborg dat voor zijn kinderen. Hij had een huid die zo gevoelig was dat hij geen scheermes kon verdragen. Hij sliep slecht, maar deed graag dutjes. Hij was chronisch te laat voor afspraken. Als jongeman probeerde hij zich twee keer van zijn leven te beroven, maar deed dat halfslachtig. Als volwassene is hij verschillende keren opgenomen geweest vanwege uitputting, zoals hij het zelf noemde, maar anderen noemden het een depressie. Hij had een eigenaardig gevoel voor humor, wetende dat grof taalgebruik grappiger was uit de mond van een doopsgezinde predikant. Hij was afhankelijk van zijn vrouw Coretta op een manier die maar weinigen in die tijd begrepen. Hij ging herhaaldelijk vreemd, zelfs toen hij wist dat de fbi hem schaduwde. Met een maîtresse had hij zo lang een relatie dat vrienden haar zijn tweede vrouw noemden. Hij was een man die geen angst kende en al vroeg zei dat God hem had opgeroepen te handelen. En dat hij bereid was te sterven.

Een indrukwekkend compleet en vooral menselijk beeld van een van de grotere geesten uit de wereldgeschiedenis (... ) Het lijkt erop dat we met Eigs King nu toch wel Kings definitieve biografie in handen hebben.

Jonathan Eig (1964) is journalist en schrijver. Hij publiceerde vijf biografiëen, meest recent die van Muhammad Ali die door Esquire Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste 35 sportboeken ooit.

  EAN: 9789048845361
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Frans Reusink
  Publicatiedatum:   15-05-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 217 mm
  Breedte: 151 mm
  Dikte: 52 mm
  Gewicht: 818 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 768