Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De BoekverkoopersDe strijd om energie

Hoe we klem kwamen te zitten tussen energiecrisis en klimaatschade

€ 22,99

  Alvast reserveren
  Toevoegen aan verlanglijst
EAN:  9789047017301
Publicatiedatum:   13-04-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

   Nog niet beschikbaar

Een helder en toegankelijk geschreven boek dat uiteindelijk een weinig rooskleurig perspectief schetst; dat van een crisis en een toenemende internationale concurrentiestrijd om energie.

Na de Russische inval in Oekraïne draaide Poetin de gaskraan naar Europa dicht. Plots werd duidelijk dat de stelselmatige keuze voor goedkope energie een enorme afhankelijkheid van Russische gasleveranties had gecreëerd. Het gevolg: dreigende tekorten en torenhoge gasrekeningen. Nog nooit was de onzekerheid over een basisvoorziening voor huishoudens en bedrijven zo groot. Ook het klimaat betaalt de prijs voor onze verslaving aan fossiele brandstoffen: de aarde warmt alsmaar verder op en weersextremen richten ieder jaar meer schade aan. In 2008 voorspelde journalist Roy op het Veld dat de wereld door toenemende energiehonger en geopolitieke machtsverschuivingen in een energiecrisis terecht zou komen. In deze herziene editie van De strijd om energie laat hij zien waar de wortels van de crisis liggen en waarom de wetten van de vrije markt en de geopolitieke macht van olie- en gasrijke landen de omschakeling naar groene energie inde weg staan.

Roy op het Veld (1970) is freelance journalist, auteur en spreker. Na een opleiding aan de tu Eindhoven rolde hij de journalistiek in. Op het Veld werkte voor de vnu, Het Financieele Dagblad en De Limburger. In 2022 verscheen het boek Eerlijke concurrentie: De Nederlandse strijd tegen marktmacht.

  EAN: 9789047017301
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   13-04-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Nog niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 224