Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De consultancy industrie


Nederlands | 17-05-2023 | 352 pagina's

9789046831373

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Dit boek moet het begin van het debat zijn: hebben we al die consultants echt nodig?' Rutger Bregman

Er was een tijd dat vooral bedrijven zich door consultants lieten adviseren. Sinds de jaren tachtig schakelen ook overheden en instellingen op grote schaal consultancybureaus in. Inmiddels zijn we te afhankelijk geworden van bedrijven als McKinsey, PwC, Deloitte en KPMG. Consultancy belemmert innovatie en vertroebelt zakelijke en politieke verantwoordelijkheden. De adviesbureaus wekken ten onrechte de indruk objectieve expertise aan te bieden. Heel veel belastinggeld vloeit naar de adviessector, maar de toegevoegde waarde is twijfelachtig.
Mazzucato en Collington leggen machtsverschuivingen en afhankelijkheden bloot. Ze pleiten voor financiële en intellectuele versterking van overheden en instellingen. Ze laten zien hoe daarmee de publieke sector en onze democratie weer versterkt kunnen worden. Zeker voor de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid in de wereld is een herijking hard nodig.

Biografie

Mariana Mazzucato is hoogleraar Economics of Innovation and Public Value (University College London) en directeur van het Institute for Innovation & Public Purpose (IIPP). Bij Nieuw Amsterdam verschenen van haar hand De ondernemende staat, De waarde van alles en Moonshot. Mazzucato ontving diverse prijzen voor haar werk.
Rosie Collington onderzoekt voor haar promotie aan het Institute for Innovation and Public Purpose de politieke economie van klimaatbeleid. Ze schrijft onder meer voor The Guardian, openDemocracy, New Political Economy en het Institute for New Economic Thinking.

Details

EAN :9789046831373
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Ed Lof - Joost Pollmann
Publicatie datum :  17-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :151 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :531 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352