You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789046828564
Publicatiedatum:   24-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  368

  Bestelbaar

'Lavery & Zoon zit vol moois. Een overtuigende en ontroerende roman.' THE TIMES

Oktober 1966: William Lavery geniet met volle teugen van het galadiner dat gehouden wordt ter ere van de net afgestudeerden aan de Academie voor Balsemen. Zijn vriendin Gloria zit naast hem, zijn oom Robert, hoofd van de uitvaartonderneming van de familie Lavery, glimt van trots. Dan komt er een urgent bericht: er heeft zich een ramp voltrokken op een school in Aberfan, en er worden dringend balsemers gevraagd.
Die nacht wordt William geconfronteerd met herinneringen aan zijn jeugd. Als koorjongen in Cambridge was hij gekozen om de felbegeerde solo te zingen tijdens de kerstmis. Maar een noodlottig misverstand met zijn beste vriend Martin en een onvergeeflijke keuze van zijn moeder hebben onomkeerbare gevolgen. Sindsdien heeft hij beiden niet meer gezien, en nooit meer gezongen. Aberfan betekent opnieuw een keerpunt in zijn leven. Voor William is balsemen de ultieme uiting van compassie voor anderen, maar zal het hem ook lukken om deze compassie voor zichzelf te vinden?

Voor de lezers van Shuggie Bain van Douglas Stuart en Boetekleed van Ian McEwan, en voor de liefhebbers van de HBO-serie 'Six feet under'.

'Een fijnzinnige debuutroman die verdriet en vreugde samenbrengt.' THE OBSERVER

Jo Browning Wroe groeide op in een crematorium in Birmingham. Ze studeerde Creative Writing aan de universiteit van East Anglia en is nu docent Creative Writing in Cambridge. Lavery & zoon is haar debuutroman.

  EAN: 9789046828564
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Anneke Bok - Claudia de Poorter
  Publicatiedatum:   24-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 562 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 368