You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789046825259
Publicatiedatum:   05-11-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Warschau, jaren dertig: Jakub Shapiro, een jonge, getalenteerde bokser uit de jodenbuurt, wordt de vertrouweling van Kaplica, de Godfather van de stad. Het nationaal-socialisme is in opkomst, aanhangers beramen een machtsgreep tegen de Poolse regering en schuiven Kaplica een politieke moord in de schoenen. Wanneer die wordt opgepakt breekt er een regelrechte oorlog uit in de onderwereld. Shapiro neemt het heft in handen, begint een fatale affaire met de dochter van de officier van justitie en moet tegelijkertijd zijn vrouw en kinderen tegen toenemende jodenhaat beschermen.
De koning is een spectaculaire, filmische roman over de opkomst van een onweerstaanbare criminele held, te midden van chaos en geweld, glamoureuze hoeren en charismatische gangsters.

Szczepan Twardoch (1979) is een van de belangrijkste hedendaagse auteurs in Polen. Zijn romans Morphin en Drach waren bestsellers in Polen en Duitsland en ontvingen diverse literaire prijzen. De koning, zijn grootste succes, wordt in meerdere talen vertaald. Twardoch woont met zijn familie in Pilchowice.

Het kwaad fascineert, zeker als het door Szczepan Twardoch beschreven wordt.****

  EAN: 9789046825259
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Charlotte Pothuizen
  Publicatiedatum:   05-11-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 231 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 505 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336