Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Umbrador


Nederlands | 07-09-2023 | 376 pages

9789045129099

Hardback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 18,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Jinna is wees en draagt een geheim met zich mee: ze heeft geen schaduw. Ze woont in huis bij een verschrikkelijke tante die haar het leven behoorlijk zuur maakt. Gelukkig heeft Jinna Scharrie, haar trouwe hond van wie ze zielsveel houdt.

Als haar tante aankondigt dat Scharrie weg moet, besluit Jinna er met haar hond vandoor te gaan. Hun vlucht brengt ze naar Umbrador, een parallelle wereld waar iedereen een bijzondere schaduw heeft die iets zegt over hun magische talent. Umbrador wordt geregeerd door de wrede Schaduwvorst Fulgis, die met hulp van zijn draak de bevolking onderdrukt.

Als haar eigen schaduw zich begint te ontwikkelen, ontdekt Jinna dat haar lot verbonden is met dat van Umbrador. Samen met Scharrie en de briljante kater Filou gaat ze op weg naar Fulgis. Maar hoe kunnen zij de Schaduwvorst en zijn draak ooit verslaan?


Marieke Smithuis schreef een spannend en magisch avontuur over vriendschap en familie, trouw en verraad. Met sfeervolle illustraties van Jeska Verstegen.


Biografie

Marieke Smithuis (1967) schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Haar eerste drie boeken gaan over de alledaagse kleine én grote avonturen van de zusjes Lotte en Roos. Daarna volgt De koning van de flat, waarin twee buurjongens de boel op stelten zetten. Met haar boeken won ze een leespluim en een Vlag en Wimpel van de griffeljury. In de zomer van 2023 verschijnt haar volgende boek. Over Lotte & Roos "Zo grappig dat je ook als volwassene regelmatig hardop in de lach schiet. Heerlijk om voor te lezen!" Juryrapport Leespluim "Zeer prettige (voorlees)verhaaltjes met al even fijne illustraties van Annet Schaap. " De Telegraaf   Over De Koning van de flat "Een boek vol humor, maar met wat serieuze kantjes. Erg leuk is ook hoe de schrijfster laat zien hoe verschillende culturen heel goed samen kunnen gaan. Alledaagse en niet-alledaagse belevenissen van een bijzonder duo. De illustraties van Marieke van Ditshuizen zijn een heerlijke aanvulling op het geheel. Een boek dat ik vanaf de eerste bladzijde met enorm veel plezier gelezen heb." Rubén Rodriguez da Silva, specialist, boekverkoper (Libris) en Griffel-jurylid 2022 "Een beetje stoer, een beetje dapper, een beetje gek en een beetje ondeugend. Heerlijk!" Remco Houtepen, boekhandel Venstra

Details

ISBN :9789045129099
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum :  07-09-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :222 mm
Breedte :161 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :654 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :376