Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789045048925
Publicatiedatum:   19-09-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  400

  Bestelbaar

Wat is de essentie van het leven, in het licht van onze sterfelijkheid? Een rijk boek vol levenswijsheid dat het leven beschouwt door over de dood te spreken.

Wat is de essentie van het leven, in het licht van onze sterfelijkheid? Om die vraag te beantwoorden voerde Fokke Obbema ruim veertig gesprekken met personen die geconfronteerd werden of worden met de dood, of die beroepsmatig veel met de dood te maken hebben – een patholoog-anatoom en tevens filosoof, een terminaal zieke twintiger, een bijna honderdjarige milieuactiviste, een advocaat met een bijna-doodervaring, een hospicemedewerker, een psychologe die de wacht is aangezegd, kortom: stervelingen.

De gesprekken gaan over wat het betekent om mens te zijn: over lijden en leven, over vechten en veerkracht, over angst en aanvaarding, over opgedane inzichten en levenswijsheden. Na zijn bestsellers 'De zin van het leven' en 'Een zinvol leven' is Fokke Obbema nu terug met een rijk boek vol levenswijsheid dat het leven beschouwt door over de dood te spreken.

‘Opnieuw hebben we een prachtig boek van Fokke Obbema met vaak ontroerende en verrassende gesprekken. De foto's zijn ook weer prachtig.’ [waardering: vier sterren]

Fokke Obbema legt zich sinds 2018 voor de Volkskrant toe op zingeving. Daarvoor was hij onder meer specialist China en Europa, chef van de economieredactie, Frankrijk-correspondent en commentator. Eerder schreef hij China en Europa, De zin van het leven en Een zinvol leven. In 2022 maakte hij samen met zanggroep Wishful Singing de theatervoorstelling De zin van het leven.

  ISBN: 9789045048925
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   19-09-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 211 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 473 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 400