You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789045046037
Publicatiedatum:   09-06-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  368

  Bestelbaar

‘Liefde in tijden van haat’ door Florian Illies is opnieuw een opwindende reis naar het verleden die leest als een commentaar op ons chaotische heden. Hij neemt ons mee naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen het politieke klimaat verkilde, bruisde het culturele leven: in Berlijn, Parijs, Ticino en aan de Rivièra zetten de grote namen van die tijd zich schrap tegen naderend onheil. Terwijl Jean-Paul Sartre cheesecake eet met Simone de Beauvoir in Kranzler-Eck in Berlijn, Henry Miller en Anaïs Nin wilde nachten beleven in Parijs en F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway gepassioneerde affaires in New York beginnen, zien Bertolt Brecht en Helene Weigel zich net als Thomas en Katia Mann genoodzaakt een veilige haven te zoeken. Dit alles gebeurt op het moment waarop de nationaalsocialisten de macht grijpen in Duitsland, boeken verbranden en het geweld tegen Joden begint.

Tussen 1929 en 1939 is er in Europa steeds meer haat, toch is er ook veel liefde. Terwijl velen genieten van de roaring twenties vluchtten anderen noodgedwongen weg uit Duitsland.

Adam Nicolson schreef vele boeken over geschiedenis, natuur en het platteland. Zijn boek Seabird's Cry kreeg in 2017 de prestigieuze Wainwright Prize for Nature Writing en de Jeffries Prize. Hij is de winnaar van de Ondaatje Prize van de Royal Society of Literature, de Somserset Maugham Award, de W.H. Heinemann Award en de British Topography Prize.

Zijn nieuwste werk 'De zee is niet van water' komt uit in juni 2022.

‘Zijn methodologische succesformule zou je een vorm van geschiedkundige collagekunst kunnen noemen. (...) ‘'Liefde in tijden van haat' verleent een koortsachtige dynamiek die uitstekend past bij een tijdperk waarin zeker de eerste jaren, feitelijk net als in 1913, stevig werd gedanst op de geopolitieke vulkaan.’

  EAN: 9789045046037
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Chiara Tissen
  Publicatiedatum:   09-06-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 430 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 368