EAN:  9789045044156
Publicatiedatum:   09-12-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  304

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

Een inspectietocht door het Nederland van 1823. Veel is nog pure woestenij, we ervaren dankzij Van Lennep de toenmalige sfeer, kleur en geur van het landschap.

Jacob van Lennep (1802 - 1868) is één van de grote Nederlandse auteurs uit de negentiende eeuw. Zijn populariteit in zijn eigen tijd is groot. Hij wordt beroemd door zijn historische romans Ferdinand Huyck en De roos van Dekama. Daarnaast schrijft hij toneelstukken, gedichten, historische en taalkundige werken en is hij enige jaren lid van de Tweede Kamer.

In de zomer van 1823 maken twee Leidse studenten een soort inspectietocht door Nederland: de latere schrijver Jacob van Lennep en de stijfdeftige Dirk van Hogendorp. Ze wandelen door een land dat voor ons bijna onherkenbaar is. Een derde van het land is nog pure woestenij, de wegen zijn vaak enkel modder. Kort daarna zal alles veranderen, met kanalen en straatwegen, spoortreinen en stoommachines, tot uiteindelijk een Nederland dat wij herkennen. Van Lennep laat ons de sfeer, de kleur, de waarden en normen uit die tijd ervaren. In hun inleiding voeren Geert Mak en Marita Mathijsen ons mee naar het Nederland van voor de industriële revolutie, en laten zien hoe die tijd tot de dag van vandaag sporen nalaat. Het oorspronkelijke reisdagboek van Jacob van Lennep is voor deze uitgave in modern Nederlands omgezet.

‘Het dagboek is vlot geschreven, met humor en oog voor detail.’

  EAN: 9789045044156
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   09-12-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 171 mm
  Breedte: 241 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 580 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 304
  Keywords:   industriële revolutie;literatuurgeschiedenis;reisdagboek;vaderlandse geschiedenis;wandelen