You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789045041131
Publicatiedatum:   22-10-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  376

  Bestelbaar

Mijn meningen zijn feiten van Harm Ede Botje en Mischa Cohen is een onthullend portret van politicus Thierry Baudet. Hij kwam als een komeet omhoog in de Nederlandse politiek: een rechtse stoorzender die de zaak wel eens even zou opschudden. Veel kiezers omarmden zijn verzet tegen de gevestigde orde. Waarom maakte Baudet – zelf als gymnasiast, rechtsfilosoof en romancier lid van de elite – diezelfde elite tot zijn aartsvijand? Waar komt zijn angst voor het vreemde en voor het uitwissen van ‘onze’ westerse cultuur vandaan? Hoe ontwikkelde hij zich van conservatief tot radicaal-rechtse populist? Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, (voormalige) vrienden en vriendinnen – en met ideologische voor- en tegenstanders. Mijn meningen zijn feiten laat zien hoe Baudet, nergens thuis en vaak afgewezen, dan maar zijn eigen zuil bouwde. En hoe hij na pogingen in de muziek, de wetenschap, de journalistiek en de literatuur in de politiek – voorlopig – zijn bestemming vond.

Een onthullend portret van Thierry Baudet, die, nergens thuis en vaak afgewezen, in de politiek voorlopig zijn bestemming heeft gevonden.

Harm Ede Botje schrijft voor Het Parool en Follow the Money en werkte voor Vrij Nederland, VPRO’s Argos en het NPO Radio 1 Journaal. Hij ontving de European Journalism Award en werd twee keer genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel.

  EAN: 9789045041131
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   22-10-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 550 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 376
  Keywords:   baudet;fvd;thierry