Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Een verhaal met schubben


Nederlands | 13-02-2024 | 272 pages

9789045037387

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 22,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Meer nog dan een ode aan een zoogdier dat aan ieder hokje wist te ontsnappen is dit persoonlijke verhaal een aansporing om je fascinaties te volgen, juist wanneer de toekomst somber lijkt.

Tekst achterflap

Tijdens een ceremonie met een bladerdrank uit het oerwoud ontmoet Anne Broeksma niet zichzelf, maar het schubdier: een geheimzinnig boomdraakje dat het meest gestroopte zoogdier ter wereld blijkt. Haar obsessie brengt haar de hele wereld over, van de regenwouden in Cambodja tot de savannes van Tanzania. Achter het dier blijkt een wereld van verhalen schuil te gaan: over magische rituelen, koloniale geschiedenis, evolutie, ecotoerisme, illegale wildhandel en meer. Als er in China coronavirussen bij schubdieren worden aangetroffen, wordt haar voorheen obscure lievelingsdier in één klap wereldberoemd.

Een verhaal met schubben is een begeesterde en poëtische ode aan de wilde wereld die nog altijd bestaat. En een aansporing voor het volgen van onze fascinaties, juist wanneer de toekomst somber lijkt.

Recensie/Quote

'Dit boek leest als een duizelingwekkende trip, en daar is geen hallucinerende jungledrank voor nodig. […] Haar poging tot persoonlijke verwildering en aansporing tot het volgen van onze fascinaties tillen het boek naar een hoger niveau.' - Boek van de Maand

Biografie

Anne Broeksma (Almelo, 1987) is dichter en journalist. Voor haar poëziedebuut regen kosmos kamerplant ontving ze het C.C.S. Crone Stipendium en haar tweede bundel Vesper werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de J.C. Bloem Poëzieprijs. Ze staat met haar gedichten en verhalen op menig literair podium en schrijft over natuur, geschiedenis en literatuur.

Details

ISBN :9789045037387
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  13-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :370 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :272
Keywords :  schubdier