You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789045037257
Publicatiedatum:   08-10-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

De knobbelzwaan is geen vogel waar de fanatieke vogelaar opgewonden van raakt. Veel vogelaars vinden het maar een suf parkbeest. Zelfs Linnaeus meende dat de knobbelzwaan niks anders was dan de tamme tegenhanger van de wilde zwaan. Anders dan de soortenjager genieten de meeste gewone vogelliefhebbers doorgaans wél van de knobbelzwaan en dichten het dier zelfs allerlei mooie eigenschappen toe. Zo staat de knobbelzwaan symbool voor trouw en liefde. De Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen is ook een liefhebber, maar dan een professionele. In zijn monografie laat Eggenhuizen zien dat knobbelzwanen juist in de stedelijke omgeving goed in staat zijn hun natuurlijke gedrag te vertonen: de vogels handhaven zich prima in de menselijke omgeving, storen zich weinig aan ons. De knobbelzwaan is niet alleen een rijke monografie over een van onze sierlijkste vogels, het is ook een hartstochtelijk pleidooi voor het waarderen van de stadsnatuur.

Ton Eggenhuizen schreef met De knobbelzwaan een rijke monografie over een van onze sierlijkste vogels, maar daarnaast is het ook een hartstochtelijk pleidooi voor het waarderen van de stadsnatuur.

Ton Eggenhuizen (1960) groeide op in Amsterdam-Osdorp, maar woont al sinds 1989 in Almere, waar hij tegenwoordig stadsecoloog is. Hij heeft een brede interesse in de Nederlandse ecologie en houdt zich ook in zijn vrije tijd met de natuur bezig als ringer van roofvogels, zangvogels en knobbelzwanen. In 2021 verscheen De knobbelzwaan.

  EAN: 9789045037257
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   08-10-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 148 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 413 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Collection:   De Vogelserie