Luisteren &cetera

De popmuziek van de jaren vijftig tot nu in 104 klassieke albums

EAN:  9789045036960
Publicatiedatum:   20-11-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  151 mm
Breedte:  217 mm
Dikte:  40 mm
Gewicht:  827 gr
Aantal bladzijden:  480

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

Pieter Steinz (1963) studeerde oude geschiedenis en Engelse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde eerder de succesvolle naslagwerken Lezen etcetera. Gids voor de werelditeratuur (Prometheus, 2003) en Lezen op locatie. Atlas van de wereldliteratuur (2004). Voor zijn bestseller Made in Europe werd hij gelauwerd met een speciale vermelding van de Europese erfgoed-Helena Vaz da Silva Award als voorname pleitbezorger van bewustwording van het Europese culturele erfgoed.

Bertram Mourits (1969) is Hoofd Collecties bij het Literatuurmuseum en werkte voorheen als redacteur non-fictie en poëzie bij uitgeverij Atlas Contact. Hij schrijft nu en dan over literatuur voor Poëziekrant, De Gids en Revisor en over popmuziek voor NRC Handelsblad en Heaven. Hij schreef het boek Zestig - een nieuwe datum in de poëzie over de Zestigers en met Pieter Steinz Luisteren &Cetera. Het web van popmuziek in de jaren 70.

In ‘Luisteren &cetera’ vertellen Pieter Steinz en Bertram Mourits het fantastische verhaal van popmuziek in 104 klassieke albums en de artiesten die ze opnamen. De jeugd van tegenwoordig luistert naar Drake, maar ook naar The Smiths of ABBA – van alles door elkaar dus en zo hoort het ook. Maar Spotify Discover Weekly mag dan een geweldige manier zijn om onbekende muziek te leren kennen, je leert er niet van waarom Oasis iets weg heeft van The Beatles. Steinz en Mourits beschrijven hoe al die soorten muziek met elkaar in verband staan, waar ze vandaan komen en hoe ze uiteen gingen lopen. Ergens in de jaren vijftig, toen blues, gospel en country samenkwamen en met een big bang ontploften, ontstond het universum van de pop zoals we dat inmiddels kennen. In de jaren tachtig en negentig werden nieuwe stromingen als house en hiphop opgenomen in de veelzijdige tempel van de popmuziek.

  EAN: 9789045036960
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   20-11-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 827 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 480
  Keywords:   muziek;popmuziek