Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De clan van Orbán


Nederlands | 30-04-2024 | 256 pages

9789044654271

Paperback / softback


€ 23,99

  Alvast reserveren
 De Boekverkoopers
Tekst achterflap

Hij is Europa’s langstzittende en meest omstreden regeringsleider: Viktor Orbán, premier van Hongarije. Vijand van Europa’s progressief-liberalen. Vriend van Poetin en van extreemrechtse avonturiers op de Balkan en in de polder. Orbán belichaamt de westerse politieke crisis.
In Orbáns politieke verdienmodel is de zondebok onontbeerlijk en zijn geoliede propagandamachine introduceert telkens een nieuwe: George Soros, de kosmopoliet, de migrant, de genderactivist of de bemoeizuchtige eurocraat. Orbán en zijn clan worden bovendien verdacht van grootschalige fraude met het geld van de Europese belastingbetaler. Mainstream- politiek en -journalistiek krijgen nauwelijks vat op hem. Ondertussen bouwt hij aan zijn – zoals hij het zelf noemt – ‘illiberale’ samenleving, die steeds meer Europeanen aantrekt.
Sinds 2001 volgt Europacorrespondent Tijn Sadée de Hongaar op de voet. In dit boek bundelt Sadée zijn ervaringen en spreekt hij met Orbáns politieke vrienden en vijanden, in Boedapest en in Brussel.
De clan van Orbán is een meeslepend en verontrustend portret van een autocraat die het politieke debat in Europa nog jaren zal bepalen.

Tijn Sadée volgt al dertig jaar Europa voor onder meer NRC, NPO Radio 1 en VPRO. Hij woonde vanaf 2001 in Boedapest, vanaf 2009 in Brussel en sinds 2021 reist hij tussen beide landen. In 2021 publiceerde hij met Bert van Slooten Het Brusselse moeras.

Over Het Brusselse moeras:
‘Tijn Sadée en Bert van Slooten geven aan de hand van terloops opgeschreven memoires veel informatieve kijkjes in de machinekamer van de Europese politiek. De lezer voelt zichzelf al snel een ingewijde.’
NRC

‘Biedt niet alleen zicht op de in de luwte opererende ambtenaren, maar ook op alle lobbyisten die invloed trachten uit te oefenen op Europese wetgeving.’
Lage Landen

Details

ISBN :9789044654271
Auteur: 
Uitgever :Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum :  30-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Voorraad :Nog niet beschikbaar
Aantal bladzijden :256