Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789043928519
Publicatiedatum:   27-07-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  192

  Bestelbaar

‘Doorbreek de cirkel’ van Miloe van Beek is een eerlijk en herkenbaar boek over gezin, familie, opvoeding en ouderschap. Durf in de spiegel te kijken en doorbreek de patronen uit het familiesysteem.

Doorbreek de cirkel en word een leukere opvoeder.

Aan de hand van zeer persoonlijke verhalen schetst auteur Miloe van Beek een eerlijk en herkenbaar beeld van gezin, familie, opvoeding en ouderschap. Ze laat zien hoe patronen van generatie op generatie worden doorgegeven, in elkaar grijpen én wat er kan gebeuren als je in de spiegel durft te kijken die je kind je voorhoudt.

Veel ouders herhalen tijdens de opvoeding onbewust wat ze zelf als kind hebben gezien en ervaren. Groeide je op zonder aandacht voor je binnenwereld? Mocht je niet boos zijn? Leerde je niet hoe je met je emoties om moest gaan? Dan loop je kans om hier tegenaan te lopen in de opvoeding van je eigen kinderen. Zij zullen je een spiegel voorhouden en je raken op precies die plekken die pijnlijk zijn.

Meer kennis over je familiesysteem is enorm helpend, stelt Miloe van Beek in ‘Doorbreek de cirkel’. Zonder vingerwijzen of schuldvraag maakt ze inzichtelijk hoe je verleden jou als ouder heeft gevormd en geeft je handvatten om het anders te doen.

Dit boek vraagt je om naar binnen te kijken in plaats van naar buiten. Behalve persoonlijke ervaringen, lees je in ‘Doorbreek de cirkel’ ook de visie van deskundigen zoals familieopsteller Els van Stijn (bekend van bestseller ‘De Fontein’), orthopedagoog Laura Batstra, Dreamschool rector Eric van ’t Zelfde en leiderschapsexpert en partner De School voor Transitie Jakob van Wielink. Zij laten zien hoe ouders om kunnen gaan met lastige opvoedsituaties en wat ze ervan kunnen leren.

Durf jij in de spiegel te kijken?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Beluister dan nu ook de Podcast 'Doorbreek de cirkel'.

  ISBN: 9789043928519
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   27-07-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 227 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 341 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 192