You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789043536660
Publicatiedatum:   16-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

De bestorming van het Capitool en de anticoronaprotesten hebben het complotdenken definitief in de openbaarheid gebracht. Onder invloed van bekende Nederlanders zoals Lange Frans en Thierry Baudet heeft een nieuwe vorm van complotdenken ook in Nederland stevige voet aan de grond gekregen. Inmiddels kennen we allemaal wel iemand die zich een waarheidszoeker noemt en die meent dat een wereldwijde elite bezig is duistere plannen uit te voeren.

In dit boek maken we kennis met het nieuwe complotdenken. In klare taal maakt Cees Zweistra duidelijk waar het nieuwe complotdenken vandaan komt en welke rol technologie heeft in het ontstaan en verspreiden van complottheorieën. Via aansprekende beelden neemt hij een stevige positie in. Want is het nieuwe complotdenken een vorm van kritiek, een on - schuldig tijdverdrijf of een alarmerend signaal van een technologische cultuur die dreigt te ontsporen?

Dit boek laat op een indrukwekkende en tegelijk smakelijke manier zien hoe de filosofie kan helpen onze eigen tijd te verhelderen. Het begint met spannende undercover journalistiek in de wereld van complot-fantasieën. Maar het wordt niet minder spannend als het zich ontwikkelt tot een duizelingwekkend veelzijdige filosofische zoektocht om het hedendaagse complotdenken niet zozeer te veroordelen, maar te begrijpen. – Paul van Tongeren (Denker des Vaderlands)

Zweistra beschrijft heel mooi hoe we tegenwoordig verscholen gaan achter onze gadgets, en daardoor de confrontatie met anderen uit de weg gaan.’ – **** NRC over ‘Verkeerd verbonden’

Actueel boek over het ontstaan en het karakter van complotdenken en hoe we met complotdenkers moeten omgaan.

Cees Zweistra is filosoof en universitair docent rechtstheorie aan de Erasmus universiteit te Rotterdam. Van zijn hand verscheen eerder ‘Verkeerd verbonden: Waarom sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen’ (2020).

  EAN: 9789043536660
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   16-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 149 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 548 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 320