Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers



Chin. Ind. Rest. kookboek

De levens en keukens voor en achter het doorgeefluik

ISBN:  9789038812274
Publicatiedatum:   29-11-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  304

  Bestelbaar

Winnaar vakjuryprijs Food and Friends Gouden Kookboek 2023


Chinees-Indische restaurants zijn al meer dan zeventig jaar een wijdverbreid begrip in Nederland en Vlaanderen. Wie heeft er nou geen jeugdherinneringen aan de plaatselij ke chinees?! In 2021 werd de Chinees-Indische restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed.


In Chin. Ind. Rest. kookboek zijn alle klassieke recepten van het Chinees-Indische restaurant vastgelegd, van babi pangang tot de perfecte bami, van foe yong hai tot koe loe kai. Maar ook de recepten van achter het doorgeefluik staan erin: wat eet het keukenpersoneel zelf, welke gerechten namen zij mee vanuit het oosten en maken zij graag thuis?


Aan de hand van de familiegeschiedenis van de eigenaren van restaurant Fook Sing in Amsterdam vertellen de auteurs de geschiedenis van het Chinees-Indische restaurant in Nederland. Ook worden de verhalen van andere restaurants door het land gedeeld. Chin. Ind. Rest. kookboek is een prachtig en smakelijk naslagwerk en een ode aan Chin. Ind. Restaurants.


‘Ik kan het me vandaag de dag bij na niet meer voorstellen dat ik de glorietijden van de Chinese restaurants heb mogen meemaken. Vroeger was zeker niet alles beter, maar wel anders. Chin. Ind. Rest.-kookboek is een belangrijk tijdsdocument.’

– WON YIP


‘Dit boek licht een tipje van de sluier op met hoeveel liefde, ambacht, aandacht en zorg er in de keukens van Chin. Ind. Rest. gekookt werd. Ik hoop dat alle Chinese Nederlanders trots zijn op de mooie gerechten en de verhalen die zij meedragen.’

– HUI-HUI PAN


‘Een ontroerend en voor Nederland erg belangrijk kookboek dat in de standaard collectie van elke eetliefhebber hoort.’

– JONNEKE DE ZEEUW (MOONCAKE)


‘Fijn boek! Eindelijk weet ik nu het geheim achter de echte, Hollands-Chinese tomatensoep.’

– SYLVIA WITTEMAN

Danny Lee is mede-eigenaar van de horecazaken Chin Chin Club en Mesiba en werkte jarenlang in de keuken van verschillende restaurants.

Ka Fai Lee (papa Lee) en zijn vrouw (mama Lee) zijn sinds de jaren negentig de drijvende kracht achter het Amsterdamse Chinese restaurant Fook Sing.

Sun Li is schrijver van diverse toneelstukken en boeken, waaronder De zoetzure smaak van dromen, het familieverhaal achter een Chinees restaurant.

Yan Ting Yuen is documentairemaker en scenarist, ze maakte eerder de documentaire Chin. Ind. Het leven achter het doorgeefluikje.

    ISBN: 9789038812274
    Auteur: 
    Uitgever: Singel Uitgeverijen
    Publicatiedatum:   29-11-2023
    Uitvoering: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 258 mm
    Breedte: 202 mm
    Dikte: 32 mm
    Gewicht: 1324 gr
    Voorraad:  Bestelbaar
    Aantal bladzijden: 304