Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789038810713
Publicatiedatum:   09-06-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

In De buitenkeuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot.

Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ntsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis.

Charlottes en Olles vorige boek De wijnboer stond op de longlist voor Het Gouden Kookboek 2020 en de delicious. publieksprijs.

Charlotte Marres is fotograaf. Naast haar commerciële werk vertelt ze verhalen van mensen die op haar pad komen en haar fascineren. Zoals in haar boek Mama komt zo, waarin ze borduurt met gedetineerde moeders. Voor het boek De wijnboer. Recepten en verhalen rond het vuur bundelt ze haar krachten met die van haar man Olle en gaan ze samen op avontuur. De wijnboer werd genomineerd voor de longlist van Het Gouden Kookboek en de delicious. publieksprijs. In de zomer van 2022 verschijnt hun nieuwe boek De buitenkeuken. Olle Swets (1979) is ondernemer en eigenaar van De Wijnwinkel in Amsterdam. Een onafhankelijke importeur en distributeur van zuivere wijnen van toonaangevende wijnmakers. Sinds hij zich kan herinneren kookt hij het liefst buiten op vuur. Het boek dat hij samen met zijn vrouw en fotograaf Charlotte Marres maakte, De wijnboer werd genomineerd voor de longlist van Het Gouden Kookboek en de delicious. publieksprijs. In de zomer van 2022 verschijnt hun nieuwe boek De buitenkeuken.

  ISBN: 9789038810713
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   09-06-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 266 mm
  Breedte: 204 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 1296 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256