You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.De filosoof, de hond en de bruiloft

Over Hipparchia, een van de eerste vrouwelijke filosofen

EAN:  9789038803616
Publicatiedatum:   17-02-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  296

  Bestelbaar

Ze had het leven waar anderen van droomden. Maar nam een radicaal besluit.

Dit is het verhaal van Hipparchia, een van de eerste vrouwen die filosoof werd.

Griekenland, de vierde eeuw voor onze jaartelling. Hipparchia reist naar Athene om kennis te maken met de rijke zoon van een vooraanstaande familie aan wie ze hoopt uitgehuwelijkt te worden. Dan ontmoet ze een vreemde filosoof die als een zwerver leeft. Naarmate het huwelijk dichterbij komt, raakt ze steeds meer in de ban van de denkbeelden en levenswijze van deze Crates.
Hipparchia behoorde tot een filosofische stroming in de oudheid die een minimalistische levensstijl uitdroeg en zich keerde tegen alle maatschappelijke rangen en standen, normen en conventies. De tegendraadse ideeën van deze dappere vrouw van 2300 jaar geleden zijn juist in deze tijd weer heel actueel.

Barbara Stok (1970) heeft elf boeken op haar naam staan. Haar stripboek Vincent, over Vincent van Gogh, verscheen in meer dan twintig landen. NRC Handelsblad noemde haar 'één van de belangrijkste stripmakers van Nederland' en ook The Times en The Guardian schreven lovende recensies.
Stok is bekend geworden met stripverhalen waarin zij zelf de hoofdrol speelt. Aan de hand van belevenissen en observaties schetst ze een even droogkomisch als ontroerend beeld van een optimistische vrouw in de huidige maatschappij.
Barbara Stok woont met haar man en hond in Groningen. Naast stripmaker is ze drummer, zeiler en af en toe student filosofie.

  EAN: 9789038803616
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   17-02-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 171 mm
  Breedte: 242 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 746 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 296