Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De hoogste gave


Nederlands | 02-03-2024 | 108 pagina's

9789029552578

Hardback


€ 17,50


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Paulo Coelho dacht dat hij alles wat er over de liefde te bedenken valt al had bedacht. Tot hij het werk van de negentiende-eeuwse missionaris Henry Drummond las, die hem leerde dat liefde het belangrijkste ingrediënt voor een gelukkig leven is én hoe lief te hebben. Het veranderde zijn leven compleet. In zijn vrije bewerking van Drummonds tekst vertelt Coelho hoe de liefde ook ons leven kan transformeren: de liefde faalt nooit en het leven zal niet falen zolang er liefde is.

Biografie

Paulo Coelho wordt in 1947 in Rio de Janeiro geboren. Hij gaat rechten studeren, maar stopt met deze studie wanneer hij merkt dat hij zijn studie verwaarloost. Hij wil zijn droom verwezenlijken en schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te ‘genezen’ versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippiebeweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich o.a. in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië terug en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas, Rita Lee en Sidney Magal. Kort daarna gaat hij werken als journalist. Als blijkt dat Coelho hier zijn brood mee kan verdienen, wil hij beginnen met het schrijven van romans. Maar de door hem net opgerichte poëzie-uitgeverij kost hem zo veel tijd dat van schrijven alsnog niets komt.

Later in de jaren zeventig maakte hij met zijn vrouw een reis door Europa, waar het concentratiekamp Dachau grote indruk maakte. Naar eigen zeggen had hij daar een visioen waarin een man aan hem verscheen, en kwam hij twee maanden later die man werkelijk tegen in Amsterdam. De man raadde hem aan zich te bekeren tot het katholicisme, en een pelgrimsreis naar Santiago de Compostella te ondernemen. In 1986 besluit Paulo Coelho de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Na het voltooien van deze route besluit Coelho om het tekstschrijven en de journalistiek achter zich te laten en zich te concentreren op het schrijven van romans. Zijn eerste boek wordt in 1987 gepubliceerd en gaat over zijn ervaringen tijdens de pelgrimstocht: De pelgrimstocht naar Santiago. Dagboek van een magiër. Een jaar later in 1987 verschijnt De alchemist, die zorgt voor Coelho’s internationale doorbraak. In 29 landen staat dit boek op nummer één van de bestsellers en tot nu toe er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren over de hele wereld van verkocht. Het boek staat al 350 weken onafgebroken op The New York Times-bestsellerlijst. (d.d. 4 mei 2015) In 1994 verschijnt Aan de oever van de Piedra huilde ik, De vijfde berg wordt gepubliceerd in 1996 en Veronika besluit te sterven in 1998. De winnaar staat alleen verscheen vervolgens in 2010. Dit boek is een heel anders dan anders Coelho-boek, het bewijst dat hij ook meester is in het schrijven van een spannende, psychologische roman. Manuscript uit Accra is een zoektocht naar antwoorden op de grote levensjaren.

Coelho schrijft over religie, over filosofie, over spiritualiteit, maar voelt zich niet verwant met een beweging als new age. Zelfverwerkelijking is het centrale thema in Coelho’s werk. In zijn romans laten de hoofdpersonages alles achter zich om op zoek te gaan naar hun ware lotsbestemming.

Coelho heeft het Paulo Coelho Institute opgericht dat voorziet in hulp en mogelijkheden voor de minderbedeelden in Brazilië, vooral kinderen en ouderen. Hij is geëerd met vele internationale prijzen, waaronder de Crystal Award van het World Economic Forum voor zijn gehele oeuvre en de Franse Ordre National de la Légion d’Honneur. In 2002 trad Coelho toe tot de Academia Brasileira de Letras.

Het centrale thema van Coelho’s werk is de zoektocht van de mens naar harmonie en vrede met het universum. Zijn boeken spelen in op een behoefte aan zingeving en niet-gedefinieerde religiositeit. Coelho is daarnaast columnist voor het tijdschrift Ode. Paulo Coelho leeft met zijn vrouw Christina afwisselend in Rio de Janeiro en in Tarbes in de Franse Pyreneeën.

Paulo Coelho schreef in totaal 29 boeken die in 88 talen zijn vertaald en in meer dan 170 landen worden uitgegeven. Wereldwijd zijn er meer dan 320 miljoen exemplaren verkocht. Hij heeft meer dan 27 miljoen volgers via sociale media.

Details

EAN :9789029552578
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Piet Janssen
Publicatie datum :  02-03-2024
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :207 mm
Breedte :133 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :206 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :108